Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Νέα σενάρια για το πόθεν έσχες

Λύση για να ξεκολλήσει η κτηματαγορά στην οποία υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για ακίνητα από «γερά πορτοφόλια» και πρόσωπα που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση του συνόλου των χρημάτων μιας πιθανής αγοραπωλησίας από τα εισοδήματα που δήλωσαν την τελευταία δεκαετία εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν παράγοντες του υπουργείου, η πολιτική ηγεσία προετοιμάζει νέα ρύθμιση με την οποία θα αποσυνδέεται το τεκμήριο απόκτησης ακινήτου από την αντικειμενική αξία, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις και λόγω της κατάρρευσης των εμπορικών τιμών είναι πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα πραγματική αξία του ακινήτου.

Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και αναμένεται να παρουσιαστεί στην τρόικα προβλέπει την εφαρμογή του «πόθεν έσχες» όχι στην αντικειμενική αξία, όπως ισχύει σήμερα, αλλά στην πραγματική τιμή πώλησης του ακινήτου.

Παράλληλα, στον προσδιορισμό της δαπάνης απόκτησης του ακινήτου θα λαμβάνονται υπόψη και οι υπόλοιπες δαπάνες, όπως ο φόρος που καταβλήθηκε (3% επί της αντικειμενικής αξίας) και τα έξοδα μεταβίβασης (συμβολαιογραφικά, δικηγόρων, μεταγραφής κ.λπ.).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki