Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα πέντε βήματα για την πληρωμή

Οσοι ιδιοκτήτες θέλουν να μπουν στο taxis για να δουν το φόρο που θα πληρώσουν πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο ποσό που τους ζητείται να πληρώσουν κι αν αυτό αντιστοιχεί στα πραγματικά στοιχεία του Ε9. Τα πολλά λάθη που έχουν εντοπιστεί «φουσκώνουν» το λογαριασμό με αποτέλεσμα να πρέπει να σπεύσουν να κάνουν διορθώσουν προκειμένου να μην πληρώσουν μεγάλο φόρο.

Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν όσοι θέλουν να δουν το εκκαθαριστικό (έχουν ξεκινήσει να αναρτώνται από την Παρασκευή) είναι οι εξής:

Βήμα 1: Θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.gsis.gr στο TAXISnet, με τους κωδικούς τους και στη συνέχεια αφού επιλέξουν τα σημεία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» και «στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» θα μπορούν να δουν τον φόρο που πρέπει να πληρώσουν.

Βήμα 2: Οι φορολογούμενοι μέσω του πεδίου «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων-εκπτώσεων» μπορούν να δουν στο κάτω μέρος της σελίδας τις δόσεις πληρωμής με τις προθεσμίες τους.

Βήμα 3: Το εκκαθαριστικό μπορεί να εκτυπωθεί μέσω της επιλογής του πεδίου «Ταυτότητα οφειλής» όπου υπάρχει ένας μοναδικός αριθμός για κάθε οφειλή.

Βήμα 4: Η πληρωμή του εκκαθαριστικού που χαρακτηρίζεται «Σημείωμα για Πληρωμή» μπορεί να γίνει μέσω τράπεζας ή των ΕΛΤΑ.

Βήμα 5: Πριν την πληρωμή, ωστόσο, πρέπει να γίνει διασταύρωση με τα στοιχεία του Ε9. Πρέπει να πάτε στην ενότητα «Υποβολή Δηλώσεων Ακινήτων Ε9» και στη συνέχεια να πατήσετε “Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης έτους 2014” για να εμφανιστεί το πλήρες εκκαθαριστικό, για να ελέγξετε αν όλα τα στοιχεία αναγράφονται σωστά ή αν υπάρχουν λάθη.

Τα προβλήματα ξεκινούν, ωστόσο, από το γεγονός ότι δεν είναι ένα το εκκαθαριστικό αλλά πολλά. Ένα για κάθε μέλος της οικογένειας που διαθέτει κάποιο ακίνητο. Ενώ πριν το «χαράτσι» ερχόταν ένα για κάθε ακίνητο, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ είναι περισσότερα.

Προσοχή: Φόρο πληρώνουν πλέον και τα κενά διαμερίσματα χωρίς ρεύμα, που δεν πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki