Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ερχεται το χαράτσι

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι φορολογούμενοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 2,95 δισ. ευρώ. Ο νέος φόρος προσομοιάζει με το χαράτσι που πληρώνουν οι φορολογούμενοι τα τελευταία τρία χρόνια αν και ειδικά για τα κτίσματα θα είναι μειωμένος έως και 21,6% σε σχέση με το χαράτσι.

Στους μεγάλους χαμένους του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων είναι όσοι έχουν ακίνητα τα οποία είναι κενά μη ηλεκτροδοτούμενα και αποπερατωμένα. Τα ακίνητα αυτά απαλλάσσονταν από το χαράτσι, αλλά πλέον επιβαρύνονται κανονικά με ΕΝΦΙΑ

Ο ΕΝΦΙΑ πρόκειται να πληρωθεί σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση έως τις 31 Ιουλίου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έκδοση των εκκαθαριστικών (λόγω κάποιων κενών που υπάρχουν στον υπολογισμό του φόρου σε εκτός σχεδίου περιοχές) υπάρχουν εισηγήσεις στο υπουργείο Οικονομικών για μετατόπιση των δόσεων κατά ένα ή δυο μήνες προκειμένου η πληρωμή του φόρου να ξεκινήσει από τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki