Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το ανέκδοτο με τις φοροελαφρύνσεις

«Φοροελαφρύνσεις; Ξεχάστε το, τουλάχιστον τώρα». Αυτό ήταν το μήνυμα της τρόικας στην πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη. Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρεται να ζήτησαν από την κυβέρνηση σε υψηλούς τόνους να μην χαλαρώσει η χώρα ούτε μια στιγμή ενώ ασκήθηκαν πιέσεις και για άλλα θέματα που η τρικα θέλει να ανοίξουν εδώ και τώρα.

Η συνάντηση είχε διερευνητικό χαρακτήρα, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το πως θα καλυφθούν τα 600 και πλέον εκατ. ευρώ που πρέπει να δοθούν σε δικαστικούς και στους ένστολους.

Οι επικεφαλής της τρόικας φέρονται να ανέφεραν στην ελληνική πλευρά ότι «λέτε τόσα και τόσα για τους φόρους» ενώ ένα από τα 15 θέματα στο οποίο επικεντρώθηκαν ήταν αυτό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και της φημολογούμενης κυβερνητικής πρόθεσης για μείωση ή και κατάργησή της.

H τρόικα επιχείρησε να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει εδώ και εβδομάδες για φορολογικές ελαφρύνσεις και εμφανίστηκε ενοχλημένη από τις συνεχείς αναφορές τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπ. Οικονομικών σε σχέδιο μείωσης των φόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επικεφαλής της τρόικας φέρονται να ανέφεραν στην ελληνική πλευρά ότι «λέτε τόσα και τόσα για τους φόρους» ενώ ένα από τα 15 θέματα στο οποίο επικεντρώθηκαν ήταν αυτό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και της φημολογούμενης κυβερνητικής πρόθεσης για μείωση ή και κατάργησή της. Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, «έχουν το άγχος ότι τα χρήματα τελειώνουν και εάν οι Έλληνες θα κάνουν μετά αυτά που πρέπει».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki