Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρέξτε να προλάβετε...

Την τελευταία ευκαιρία θα έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να δηλώσουν τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους που έγιναν εντός του 2013 αλλά και να οριστικοποιήσουν τα χαρακτηριστικά των ακινήτων τους.Με τροπολογία, κατοχυρώθηκε νομοθετικά και η παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Ε9. Η παράταση, είχε ανακοινωθεί με δελτίο τύπου απο το υπουργείο Οικονομικών αλλά δεν είχε κατοχυρωθεί νομικά. Πλέον ορίζεται με την τροπολογία ότι οι δηλώσεις Ε9 θα μπορούν να υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

Ειδικότερα, με την τροπολογία ορίζεται ότι: παρατείνεται μέχρι και την 14η Ιουλίου 2014 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ακινήτων έτους 2014 αναφορικά με την απεικόνιση της περιουσιακής κατάστασης φορολογουμένων κατά την 1ηΙανουαρίου 2014. Η ημερομηνία έληγε την 30 Μαΐου.

Μπορεί να δόθηκε χθες παράταση για την υποβολή του Ε9, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει –προς το παρόν- το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά ποσό άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έξι μηνιαίες δόσεις, την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί έως τις 31 Ιουλίου. Ωστόσο, ήδη υπάρχουν σενάρια στο υπουργείο Οικονομικών για συγχώνευση των δυο πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ στο τέλος Αυγούστου στην περίπτωση, βέβαια, που καθυστερήσει σημαντικά η εκκαθάριση των Ε9. Να σημειωθεί ότι για να γίνει η εκκαθάριση απαιτείται να κλείσουν διάφορα ερμηνευτικά κενά που υπάρχουν για τον υπολογισμό του φόρου σε πολλές περιπτώσεις ακινήτων για τα οποία δεν υπάρχει οικοδομική άδεια.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki