Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καθυστερήσεις στον ΕΝΦΙΑ

Άγνωστο είναι το πότε θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Η κάλυψη των ερμηνευτικών κενών για τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια δεν έχει ακόμη γίνει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει και η εκκαθάριση που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 Ιουνίου.

Στο ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν ότι οι προθεσμίες πληρωμής του φόρου δεν πρόκειται να αλλάξουν και η πρώτη δόση από τις έξι μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι η προβλεπόμενη βεβαίωση εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ με εκτιμώμενη είσπραξη τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ. Ωστόσο, στο ΥΠΟΙΚ δεν αποκλείουν μια θετική έκπληξη με σημαντικά αυξημένα έσοδα λόγω της πολύ μεγάλης πιθανότητας υποεκτίμησης της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων των φορολογούμενων. Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν συνολικούς φόρους ακινήτων άνω των 4 δισ. ευρώ καθώς εκτός από τον ΕΝΦΙΑ έχουν ήδη πληρώσει και δυο δόσεις του χαρατσιού, αλλά και δυο δόσεις του ΦΑΠ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki