Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προσφυγές για φόρους

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο το «μπαράζ» προσφυγών που αμφισβητούν την υπερφορολόγηση των ακινήτων τα τελευταία χρόνια, καθώς οι σχετικοί φόροι βασίζονται σε «φουσκωμένες» αντικειμενικές αξίες που αδιαφορούν για την καθίζηση της αγοράς, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σε «πιλοτικές δίκες» οδηγούνται περιπτώσεις οριακές, όπου οι τιμές μοιάζουν εξωπραγματικές και η φορολόγηση ισοδυναμεί ουσιαστικά με δήμευση ακίνητης περιουσίας. Hδη υποθέσεις παραπέμπονται σε μεγαλύτερες συνθέσεις με ιδιαίτερο προβληματισμό για το «φούσκωμα.

Ανησυχία έχει το Δημόσιο και για τις fast track επενδύσεις, την ιδιωτικοποίηση κρατικών φορέων, την αξιοποίηση ακινήτων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς εκκρεμεί «μπαράζ» αγωγών για σχετικές επιλογές του ΤΑΙΠΕΔ σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, οι προσφυγές που εκκρεμούν στα δικαστήρια από πολίτες που επλήγησαν ανεπανόρθωτα τα τελευταία έτη έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και εφόσον συνεχιστεί -έστω και εν μέρει- η δικαστική αμφισβήτηση των μνημονιακών μέτρων -και δεν αποδειχθεί πρόσκαιρη- η κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί μπροστά στην υποχρέωση καταβολής υπέρογκων ποσών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki