Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απο την ΔΕΗ στην εφορία

Την προσοχή των καταναλωτών που δεν έχουν εξοφλήσει το ΕΕΤΑ («χαράτσι») του 2013 εφιστά η ΔΕΗ με χθεσινή ανακοίνωσή της. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η εταιρεία στο τέλος Ιουλίου θα επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών όλα τα ανεξόφλητα ποσά του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ), όπως ονομάζεται επισήμως.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτή θα έχει μεταφερθεί στην εφορία. Με άλλα λόγια, ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι καταβάλλοντας μετά τις 25 Ιουλίου στη ΔΕΗ οφειλή που αντιστοιχεί στο ΕΕΤΑ στην ουσία δεν αποπληρώνει το «χαράτσι», αλλά προπληρώνει λογαριασμό της ΔΕΗ. Η οφειλή του ΕΕΤΑ παραμένει, καθώς μετά τον Ιούλιο πρέπει να καταβληθεί στην εφορία. Μάλιστα, μέσω του taxisnet εκδίδεται σχετική ειδοποίηση καταβολής φόρου. Το επιπλέον ποσό που πιθανώς κάποιος έχει πληρώσει στη ΔΕΗ, νομίζοντας ότι εξοφλεί το ΕΕΤΑ, δεν χάνεται αλλά θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο του 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό της ΔΕΗ και συγκεκριμένα με την ένδειξη «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ». Εάν από την πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας έναν πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο.

Η ΔΕΗ συστήνει στους πελάτες της για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να καλούν για πληροφορίες στην τηλεφωνική γραμμή 11770 πριν μεταβούν σε κατάστημα της εταιρείας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki