Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως το Δημόσιο αρπάζει τα ακίνητα των μικροϊδιοκτητών

Κάθε χρόνο το κράτος παίρνει με τους φόρους το 1% της αξίας του ακινήτου! Αν μάλιστα προστεθούν και οι φορολογίες στην μεταβίβαση καθώς και εκείνες που προέρχονται απο άλλους φορείς τότε  εκτιμαται ότι σε 30-35 χρόνια , ο ιδιοκτήτης έχει "χάσει" το ακίνητο του. Σύμφωνα με υπολογισμούς , σήμερα , το σύνολο των φόρων και των τελών αντιστοιχούν περίπου στο 1% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Ειδικά για τη νέα κλίμακα φορολόγησης των μισθωμάτων, η μέση ετήσια φορολογική επιβάρυνση από τη μίσθωση των ακινήτων αντιστοιχεί στο 0,6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου . Επίσης , ο  Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ),  κατά μέσον όρο ισοδυναμεί με το 0,3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

Σημειώνεται ότι , οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των φόρων στα ακίνητα και τα καύσιμα που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια ανέβασαν κατακόρυφα τη φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κατατάσσοντας τη χώρας μας πέμπτη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. όσον αφορά στους φόρους στα ακίνητα και όγδοη όσον αφορά στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα εμφανίζει την τρίτη υψηλότερη αύξηση στην Ε.Ε. στη φορολογική επιβάρυνση δηλαδή στα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς από 32,4% του ΑΕΠ που ήταν το 2011 αυξήθηκαν σε 33,7% το 2012.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki