Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα δηλωθούν οι ημιυπαίθριοι

Εκατομμύρια φορολογούμενοι προχώρησαν τα τελευταία χρόνια σε τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων και αυθαίρετων κατασκευών και η συμπλήρωση του Ε9 όσον αφορά αυτές τις αλλαγές αποτελεί γρίφο. Ας δούμε τι ισχύει αναφορικά με τη δήλωση αυτών των επιφανειών στο Ε9.

-Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν στο Ε9 την πραγματική κατάσταση των ακινήτων τους. Με άλλα λόγια θα πρέπει τα αυθαίρετα κτίσματα και οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι θα πρέπει να δηλωθούν στο Ε9.

-οι τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι χώροι που έχουν κλειστεί και μετατραπεί σε χώρους κύριας χρήσης θα πρέπει να προστεθούν στους κύριους χώρους του ακινήτου. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος διαθέτει ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών στο οποίο υπάρχει και ένας κλειστός τακτοποιημένος χώρος 15 τετραγωνικών θα πρέπει να αλλάξει την ένδειξη της επιφάνειας από 80 σε 95 τετραγωνικά που είναι και το άθροισμα κύριων χώρων και ημιυπαίθριου. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το νόμο με τον οποίο έγινε η τακτοποίηση.

-τα αυθαίρετα κτίσματα αναγράφονται στην πραγματική τους χρήση και κατάσταση

-στους χώρους που νομιμοποιήθηκαν με το νόμο των αυθαιρέτων (4178/2013) επιβάλλεται φόρος ακινήτων μειωμένος κατά 50% εφόσον πρόκειται για υπόγεια, σοφίτες και εσωτερικούς εξώστες, δηλαδή όλους τούς χώρους σε υπόγεια στάθμη, και σε εσωτερικούς χώρους (εξώστες , σοφίτες κλπ)

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki