Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το αδιέξοδο του φόρου υπεραξίας

Συνεχίζεται το «σβήσε - διόρθωσε - γράψε» των διατάξεων του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με την τρόικα να εξακολουθεί να διατυπώνει ενστάσεις κυρίως για τις αλλαγές που αφορούν στον φόρο υπεραξίας των ακινήτων. Την ώρα που οι συναλλαγές στην αγορά των ακινήτων έχουν «παγώσει» εδώ και δυόμισι μήνες, συμφωνίες για αγοραπωλησίες ακινήτων ακυρώνονται, οι συμβολαιογράφοι βρίσκονται στα όρια νευρικής κρίσης και οι μεσίτες ζητούν αναστολή του φόρου υπεραξίας μέχρι τις 30 Ιουνίου, η τρόικα φαίνεται να μη δέχεται τα εναλλακτικά σενάρια που έχει παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών. Τα σχέδια που έχουν βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπουν μεταξύ άλλων:

1. Να καθιερωθεί ένα σύστημα αυτόματου αποπληθωρισμού της αξίας των ακινήτων.

2. Να εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας όλα τα ακίνητα μέχρι το 1994 και μετά να ισχύσει το σύστημα αυτόματης απομείωσης της αξίας τους.

3. Να απαλλάσσονται από τον φόρο 15% όσοι πωλούν ακίνητα τα οποία είχαν στην κατοχή τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών.

4. Την καθιέρωση «μαθηματικού τύπου» για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας σε περίπτωση που δεν μπορεί να προσδιοριστεί η τιμή κτήσης του ακινήτου.

5. Αφορολόγητο 25.000 ευρώ για ακίνητα που πωλούνται πέντε χρόνια μετά την απόκτησή τους.

6. Ο υπολογισμός του φόρου θα γίνεται με βάση το πραγματικό τίμημα και όχι την αντικειμενική αξία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki