Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απο τις δηλώσεις της υπεραξίας οι νέες αντικειμενικές

Απο τις δηλώσεις του φόρου υπεραξίας θέλουν να βγάλουν τις νέες αντικειμενικές! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά στο μυαλό των επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών οριμάζει αυτή η ιδέα. Κοντολογίς , θα προσπαθήσουν να βγάλουν αξίες απο στατιστικό δείγμα που δεν ξεπερνά τα 20.000 ακίνητα το χρόνο. Αποτέλεσμα; Αν τελικά προκριθεί η μέθοδος αυτή τουλάχιστον στα 2/3 των ζωνών δεν θα υπάρχουν τιμές για σύγκριση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες "ιδέες" που ξεφυτρώνουν ,  το υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιεί τα στοιχεία από τις μεταβιβάσεις των ακινήτων που θα καταγράψει για να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα να διατηρήσει «παγωμένες» έως το 2016 τις υφιστάμενες τιμές στα ακίνητα, λόγω των αρνητικών συνθηκών που επικρατούν στον χώρο της κτηματαγοράς. Μια πρώτη απόπειρα εφαρμογής του μέτρου που επιχειρήθηκε παλιότερα με το νέο σύστημα της αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών οδήγησε σε εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα. Το σύστημα έδειχνε ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλες μειώσεις, έως και 40%, στα ακίνητα που βρίσκονται στα ακριβά προάστια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, εξαιτίας του γεγονότος ότι στις περιοχές αυτές οι αντικειμενικές είναι σήμερα σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα. Οι στρεβλώσεις αυτές ανάγκασαν τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών να «ανακρούσουν πρύμναν» και να περιμένουν τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% και την ταυτόχρονη επιβολή του φόρου υπεραξίας για τη δημιουργία μιας αντιπροσωπευτικής «τράπεζας αξιών».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki