Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χαράτσι : Μήπως χρωστάτε και δεν το γνωρίζετε;

Χιλιάδες ιδιοκτήτες βρέθηκαν στη «μαύρη» λίστα των οφειλετών του Δημοσίου, αν και είχαν πληρώσει κανονικά το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Η πλειονότητα αυτών των περιπτώσεων αφορά πελάτες της ΔΕΗ οι οποίοι πλήρωσαν το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με λίγες μέρες καθυστέρησης, μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής. Παρ' όλα αυτά η ΔΕΗ στην εκκαθάριση του λογαριασμού τους, τα χρήματα που πλήρωσαν οι καταναλωτές τα αφαίρεσε μόνο από την κατανάλωση του ρεύματος, χωρίς να ενημερώσει τη λίστα με τους υπόχρεους καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ. Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ εισέπραξε τα χρήματα χωρίς στη συνέχεια να ειδοποιήσει τους πελάτες της ότι δεν έχει εισπραχθεί το ΕΕΤΗΔΕ, ενώ παράλληλα έστειλε κατάλογο με τους οφειλέτες του ΕΕΤΗΔΕ στην Εφορία.

Μαζί με αυτούς που η ΔΕΗ τους «έδωσε» στην Εφορία ως οφειλέτες, υπάρχουν και αρκετοί χιλιάδες ακόμα ιδιοκτήτες που πλήρωσαν κανονικά το λογαριασμό του ρεύματος και μάλιστα εμπρόθεσμα, αλλά οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος παρακράτησαν τα χρήματά τους και δεν τα απέδωσαν στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να βρεθούν με χρέη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, ενάμιση χρόνο μετά, οι ιδιοκτήτες που νόμιζαν ότι έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους, να βλέπουν στο taxisnet ότι χρωστούν μία ή δύο δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ, στις οποίες πλέον έχουν προστεθεί πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Κατόπιν εορτής, χιλιάδες φορολογούμενοι διαπίστωσαν στους λογαριασμούς τους ότι η ΔΕΗ εισέπραξε όλο το ποσό του λογαριασμού (μαζί με το ΕΕΤΗΔΕ) ωστόσο στη συνέχεια το συνυπολόγισε μόνο για την εξόφληση των χρεώσεων ρεύματος και υπολογίζοντας στον επόμενο λογαριασμό πιστωτικό υπόλοιπο. Οι εφορίες δεν μπορούν πλέον να διαγράψουν τα χρέη, ακόμα και αν οι φορολογούμενοι προσκομίσουν τις αποδείξεις πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς δεν έχουν αποδοθεί οι δόσεις από τη ΔΕΗ στις εφορίες. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες που βρέθηκαν με χρέη στην Εφορία και μάλιστα ληξιπρόθεσμα και φουσκωμένα με πρόστιμα και προσαυξήσεις, θα πρέπει πέραν της Εφορίας να απευθυνθούν και στη ΔΕΗ. Τα σχετικά ειδοποιητήρια με την οφειλή έχουν αναρτηθεί ήδη στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο διαδικτυακό σύστημα TAXISnet, με τους ιδιοκτήτες να έχουν προθεσμία ώς τις 31 Ιανουαρίου να πληρώσουν είτε εφάπαξ είτε να μπουν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki