Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Μαχαίρι" στα αφορολογητα;

Σενάρια μείωσης ή ακόμα και πλήρους κατάργησης των αφορολόγητων ορίων πρώτης κατοικίας για αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά έχουν υποβληθεί στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν πιέσεων της τρόικας για πλήρη εξάλειψη όλων των φοροαπαλλαγών.

Σε αυτό το πλαίσιο οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν:

Μείωση των αφορολόγητων ορίων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας με αγορά, δωρεά, γονική παροχή ή κληρονομιά κατά 50.000 ευρώ. Σήμερα το αφορολόγητο ανέρχεται σε 150.000 ευρώ για τον άγαμο και 200.000 για τον έγγαμο με προσαύξηση 25.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Ανάλογες μειώσεις προτείνονται και για τα αφορολόγητα όρια αγοράς οικοπέδου για ανέγερση πρώτης κατοικίας (50.000 ευρώ για άγαμο, 100.000 για έγγαμο με προσαύξηση 25.000 για κάθε παιδί μέχρι τα δύο).

Πλήρη κατάργηση του συνόλου των αφορολογήτων που ισχύουν σήμερα για την απόκτηση πρώτης κατοικίας καθώς και των υπόλοιπων που ισχύουν στην κλίμακα δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομικών ανάλογα του βαθμού συγγένειας. Τα εν λόγω αφορολόγητα κυμαίνονται από 6.000 έως 150.000 ευρώ για συζύγους, τέκνα, γονείς και εγγονούς, ενώ για επιζώντα σύζυγο με ανήλικα τέκνα το αφορολόγητο είναι 300.000 ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki