Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι τελικές αλλαγές για το νέο φόρο

Τελικά οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ικανοποιήθηκαν από τις αλλαγές στο προτεινόμενο ενιαίο φόρο και όλα «βαίνουν καλώς». Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχέδιο για το φόρο που εκπόνησε η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων θα επιβαρύνει τελικά τους περισσότερο τους έχοντες μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία ενώ διατηρεί σχεδόν στο «απυρόβλητο» τους αγρότες καθώς απαλλάσσονται πλήρως τα αγροτικά κτίσματα ενώ μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση των αγροτεμαχίων. Η φορολόγηση των κτισμάτων, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν προκύψει κατά τα τελευταία 24ωρα στο νέο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 εκτιμάται ότι θα είναι μεσοσταθμικά μειωμένη κατά 16%.

Τη νέα πρόταση για τον φόρο ακινήτων, συζήτησαν σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, , «από τη συζήτηση προέκυψε ότι το νέο σχέδιο ενσωματώνει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ και οδηγεί σε ένα ριζικά αναμορφωμένο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Ένα σύστημα πιο δίκαιο, πιο αντικειμενικό, πιο αναλογικό, πιο προοδευτικό και πιο ρεαλιστικό». Όπως, εξάλλου, αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι βουλευτές της ΝΔ θα συνεχίσουν να συμμετέχουν ουσιαστικά στην περαιτέρω επεξεργασία και ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου».

Την ίδια στιγμή, με θετικό τρόπο είδε η η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την πρόταση που έχει σχηματιστεί αναφορικά με τον φόρο ακινήτων, ενώ βουλευτές εξέφραζαν, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος, την εκτίμηση ότι η πρόταση ενσωματώνει το σύνολο των παρατηρήσεων που είχαν κάνει, επισημαίνοντας ότι «όταν πιέζουν, καταφέρνουν αποτελέσματα». Όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνεδρίαση, η τελική τοποθέτησης τη ΚΟ θα γίνει μετά «την επεξεργασία της νομοτεχνικής διατύπωσης του σχεδίου αυτού και των παραδειγμάτων που θα αποδεικνύουν τις αλλαγές που επιτεύχθηκαν, καθώς και των προβλεπόμενων απαλλαγών και μειώσεων όπως έχει προταθεί (αύξηση των εισοδηματικών κλπ κριτηρίων για τις εκπτώσεις, απομειώσεις και απαλλαγές)». «Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αφού ενημερώθηκε σήμερα σε διευρυμένη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών, σχετικά με το νέο πλαίσιο για τον φόρο περιουσίας, όπως διαμορφώθηκε μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους της ΝΔ, εκτίμησε ότι η συλλογική της παρέμβαση είχε ως σημαντικό αποτέλεσμα την ουσιαστική αλλαγή του σχεδίου που είχε δοθεί για διαβούλευση», τονίζεται στην ανακοίνωση. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι επιτυγχάνεται «η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η με προοδευτικό τρόπο φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας» και ότι «εξαλείφονται ή αμβλύνονται αδικίες και αντιφατικά φαινόμενα φορολόγησης ειδικών κατηγοριών ακινήτων (οικόπεδα εντός σχεδίου, αγροτικές εγκαταστάσεις, κλπ)».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki