Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αλλαγές για τα "μάτια" ...των βουλευτών

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει από τους βουλευτές να καταθέσουν μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί προτάσεις με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα για τον ενιαίο φόρο, αφού σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα βεβαιωθεί το επόμενο έτος στους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 3,5 δισ. ευρώ.Τα περιθώρια για παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τον νέο φόρο στα ακίνητα είναι ελάχιστα και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται:

1. Να γίνουν εσωτερικές ανακατανομές στους συντελεστές για τα αγροτεμάχια αλλά το ποσό να παραμείνει το ίδιο στην κατηγορία αυτή. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται αλλαγή της κλίμακας φορολόγησης των αγροτεμαχίων, ώστε όσο αυξάνεται η επιφάνεια ενός αγροκτήματος να αυξάνεται και ο συντελεστής φόρου και όχι το ανάποδο όπως προβλέπεται αρχικά. Επίσης πρόκειται να αξιοποιηθούν τα δεδομένα του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τις επιδοτήσεις, ώστε όσοι αγρότες λαμβάνουν υψηλές ενισχύσεις να πληρώνουν περισσότερο φόρο.

2. Να μειωθεί το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες και αυτό να προστεθεί στα αστικά ακίνητα που ήδη οι ιδιοκτήτες τους καλούνται να πληρώσουν 2,2 δισ. ευρώ.

Στο τραπέζι των διορθώσεων άλλωστε αναμένεται να τεθούν και τα θέματα των συντελεστών απόστασης από τη θάλασσα για τα αγροτεμάχια, η απαλλαγή των δεσμευμένων από το Δημόσιο ακινήτων, η φορολογική ελάφρυνση των διατηρητέων και παραδοσιακών κτισμάτων και η ορθολογικότερη φορολογική αντιμετώπιση των οικοπέδων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki