Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το νέο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο

Νέο σχέδιο για τον ενιαίο φόρο έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών . Με το νέο σχέδιο φορολογούνται λιγότερο κατοικίες σε περιοχές με αντικειμενική αξία από 501 έως 1.750 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αυξάνεται η φορολογία για κατοικίες σε περιοχές αντικειμενικής αξίας από 3.251- 4.250 ευρώ. Προβλεπονται επίσης νέοι συντελεστές για τα οικόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού έτσι ώστε να επιβαρύνονται τα οικοπεδα σε ακριβές περιοχές. Πιο συγκεκριμένα οι αλλαγές στο σχέδιο του ενιαίου φόρου ακινήτων προβλέπουν:

Κτίσματα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού.

Το πρώτο κλιμάκιο που αφορά τιμή ζώνης έως 500 ευρώ παραμένει αμετάβλητο. Για κτίσματα με τιμή ζώνης από 501 έως 1.750 ευρώ προβλέπεται μείωση του συντελεστή ενώ στα ίδια επίπεδα διατηρείται ο βασικός φόρος για τα κτίσματα αντικειμενικής αξίας από 1.751 έως 3.250 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για κατοικίες αξίας από 3.251 έως 4.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αυξάνονται οι συντελεστές ενώ μικρές διορθώσεις γίνονται για τα κτίσματα μεγαλύτερης αντικειμενικής αξίας.

Οικόπεδα εντός σχεδίου και εντός οικισμού.

Ο φόρος θα ξεκινά από 2 λεπτά του ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και φθάνει τα 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για οικόπεδα αξία άνω των 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι συντελεστές φόρου μειώνονται από 18% έως και 60% για τα οικόπεδα με μοναδιαία αξία από 2 ευρώ έως 100 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για οικόπεδα μεγαλύτερης αξίας άνω 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο οι συντελεστές αυξάνονται από 20% έως 67% με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να εντοπίζονται στα οικόπεδα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές με αντικειμενική αξία 3.000 έως 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki