Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Καπέλο" στο φόρο λόγω θέας σε δρόμο

Βλέπεις δρόμο ή έχεις μονοκατοικία -ακόμα και ερείπιο; τότε θα πληρώσεις περισσότερο φόρο. Για το καθορισμό της φορολογητέας βάσης προκειμένου να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα αυτά θα ισχύσουν ειδικοί συντελεστές προσαύξησης. Αντίθετα χαμηλότερες επιβαρύνσεις σε σύγκριση με το «χαράτσι» του 2013, θα προκύψουν για όσους έχουν διαμερίσματα στις λεγόμενες «φθηνές» περιοχές και τα ακίνητά τους είναι χαμηλού ορόφου Απο το "ράβε -ξήλωνε" του ενιαίου φόρου έχουν προκύψει : -ελαφρύνσεις για τα οικόπεδα σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, -αύξηση του φόρου για τα οικόπεδα με μεσαία και υψηλή τιμή ζώνης και - ελαφρύνσεις για τα αγροτεμάχια και τους βοσκότοπους Tο μεγάλο «παζάρι», πάντως, του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα συνεχίζεται, παρά την αναχώρηση των επικεφαλής, αφού σύντομα το σχέδιο πρέπει να λάβει τη μορφή νόμου και να κατατεθεί στη Βουλή. Οι δανειστές εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί για την είσπραξη του φόρου θα πετύχει το ίδιο καλά αποτελέσματα με τη ΔΕΗ, γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα πετύχει το στόχο της για είσπραξη 4,15 δισ. ευρώ και εμμένουν ότι η εισπραξιμότητα το πολύ να φθάσει στο 70% επί του στόχου, δηλαδή περιμένουν ότι θα μπουν στα ταμεία του κράτους περί τα 2,9 δισ.  Το τελευταίο, σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* φορολογική κλίμακα αποτελούμενη από 25 κλιμάκια, * μειωμένοι θα είναι οι συντελεστές στα πρώτα 10 κλιμάκια,

* στα 0,02 ευρώ αντί 0,4 ευρώ ο πρώτος συντελεστής (για μοναδιαία αξία 0,01- 2 ευρώ/τ.μ.) και ειδικότερα:

* για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας από 0,01 έως 2 ευρώ το τ.μ. εφαρμόζεται συντελεστής 0,02 ευρώ/τ.μ.,

* για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 2 έως 4 ευρώ το τετραγωνικό ορίζεται συντελεστής φόρου 0,07 ευρώ/τ.μ.,

* για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 4 έως 6 ευρώ το τετραγωνικό εφαρμόζεται συντελεστής φόρου 0,15 ευρώ/τ.μ., - για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 6 έως 10 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής φόρου διαμορφώνεται στο 0,25 ευρώ το τ.μ.,

* αυξάνονται οι συντελεστές από το 8ο κλιμάκιο,

* πολλαπλάσιος των 4 ευρώ (ο προηγούμενος ανώτατος συντελεστής) ο νέος ανώτατος συντελεστής.

* κλιμάκωση των συντελεστών πρόσοψης για τα αγροτεμάχια: 1 εάν το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε αγροτική οδό, 1,1 εάν έχει πρόσοψη σε επαρχιακή οδό και 1,2 στην περίπτωση που το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε Εθνική Οδό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki