Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Θέλουν τους έλληνες σε παράγκες

Τελικά οι φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών σκοπεύουν να αναγκάσουν την πλειοψηφία των ελλήνων να κατοικεί σε παράγκες! Οσο και αν ακούγεται υπερβολικό εντούτοις δεν απέχει πολύ απο την πραγματικότητα αφού η φορολογική πολιτική που χαράσσεται καθιστά την αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης απαγορευτική για την πλειοψηφία των ελλήκων και ουσιαστικά δημιουργεί γκέτο πλουσίων. Το σενάριο που προωθεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τον ενιαίο φόρο σε συνδυασμό και με τις αντικειμενικές αξίες στη υψηλότερη φορολόγηση των κατοικιών με "πλεονεκτήματα" (τοποθεσία, όροφος, πρόσοψη κα). Ειδικότερα :

- αύξηση κατά 2%-3% του φόρου σχεδόν σε όλα σχεδόν τα κτίσματα, λόγω της εφαρμογής Συντελεστή Πρόσοψης. Ο φόρος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή πρόσοψης 1,02 για κτίρια με μία πρόσοψη σε δρόμο και 1,03 για κτίρια με δύο ή περισσότερες προσόψεις (π.χ. γωνιακά). Ο συντελεστής δεν εφαρμόζεται όταν το κτίσμα δεν έχει καμία πρόσοψη σε δρόμο.

- μείωση 1%-2% στο ποσό του φόρου για διαμερίσματα από τον 4ο όροφο και άνω. Ενώ παραμένει αμετάβλητος ο συντελεστής για υπόγεια διαμερίσματα στο 0,98, για ισόγεια ή 1ο όροφο (1,00) και για 2ο ή 3ο όροφο (1,02), μειώνεται σε 1,03 (από 1,04 που είχε σχεδιαστεί αρχικά) για διαμερίσματα στον 4ο ή 5ο όροφο και σε 1,04 (αντί 1,06) από τον 6ο όροφο και πάνω.

- μείωση 10% του φόρου σε σχέση με το αρχικό σενάριο για τα ημιτελή κτίσματα, καθώς ο φόρος θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,4 αντί για 0,5 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

- επέρχεται αύξηση 5% στο φόρο ακινήτων άνω των 1.500 τμ (κυρίως των επαγγελματικών χώρων) λόγω αλλαγών στους συντελεστές απομείωσης του φόρου. Οι νέες κλίμακες προβλέπουν αύξηση του συντελεστή κατά 0,05 μονάδες, σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki