Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Μαγειρέματα" στο ενιαίο φόρο

Νέα "μαγειρέματα" στο ενιαίο φόρο. Σε σχέδιο που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο προβλέπεται μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα εντός σχεδίου οικόπεδα που βρίσκονται σε χωριά και μικρούς οικισμούς της χώρας. Σε αντιστάθμισμα όμως αυξάνεται το ποσό του φόρου , για τα οικόπεδα που κατέχουν οι φορολογούμενοι σε αστικές περιοχές με υψηλές τιμές ζώνης. Συγκεκριμένα οι νέες προτάσεις είναι:

Οικόπεδα

με 25 αντί 20 κλιμάκιων θα γίνεται ο υπολογισμός του φόρου. Επίσης  μειωμένοι θα είναι οι συντελεστές στα πρώτα 10 κλιμάκια σε 0,02 ευρώ αντί 0,4 ευρώ ο πρώτος συντελεστής (για μοναδιαία αξία 0,01- 2 ευρώ/τ.μ.). Τέλος ,  αυξάνονται οι συντελεστές από το 11ο έως το 25ο κλιμάκιο πολλαπλάσιος των 4 ευρώ (ο προηγούμενος ανώτατος συντελεστής) ο νέος ανώτατος συντελεστής.

Αγροτεμάχια

καθορίζεται νέα κλιμάκωση στο Συντελεστή Πρόσοψης (1,2 σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο): 1,2 για εθνική οδό, 1,1 για επαρχιακή οδό και 1 για αγροτική οδό Θα πρέπει να αναφερθεί ότι για νομοτεχνικούς λόγους αναμένεται να γίνει διόρθωση και ο Συντελεστής θα εφαρμόζεται όπου υπάρχει πρόσοψη και όχι πρόσβαση. δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στο Συντελεστή Κατοικίας (5)

Το νέο σχέδιο φόρο που το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη παραδοθεί για παρατηρήσεις στο ΠΑΣΟΚ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki