Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αλλαγές για τα εκτός σχεδίου

Νέα "μαγειρέματα" για τον ενιαίο φόρο κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Στα πλαίσια αυτά μελετάται να μην υπάρχει μόνο ένας συντελεστής για κτίσματα σε οικόπεδα εκτός σχεδίου . Αυτή τη στιγμή ο φόρος προβλέπει συντελεστή 5 για όσα αγροτεμάχια έχουν κτίσμα και συντελεστή 1,2 σε όσα αγροτεμάχια έχουν πρόσβαση σε δρόμο. Σύμφωνα με το νεότερο σχέδιο, θα υπάρξουν παρεμβάσεις στους συντελεστές φορολόγησης των εντός σχεδίου ή οικισμού οικοπέδων, μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κτισμάτων που βρίσκονται εντός των αγροτεμαχίων, καθώς και των συντελεστών που αφορούν τους βοηθητικούς χώρους των κατοικιών.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο σχεδιάζει να κάνει αλλαγές στο μοναδικό συντελεστή που υπάρχει για κτίσματα σε οικόπεδα εκτός σχεδίου, ο οποίος όμως πενταπλασιάζει τον τελικό φόρο. Σε αντικατάσταση του μοναδικού συντελεστή σχεδιάζεται να υπάρξει νέα κλίμακα με περισσότερους συντελεστές, οι οποίοι θα αντιστοιχούν στο είδος χρήσης του κτίσματος.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αλλάξει ο μοναδικός συντελεστής για τα αγροτεμάχια που έχουν πρόσβαση σε δρόμο. Ο συντελεστής 1,2 πολλαπλασιάζει το φόρο, επιβαρύνοντάς τον τελικά κατά 20%. Οι εισηγήσεις που έχουν γίνει προτείνουν ο συντελεστής αυτός να επιβάλλεται μόνο σε οικόπεδα που έχουν πρόσοψη σε εθνικές και επαρχιακές οδούς και όχι σε αγροτικούς δρόμους, ώστε να εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που έχουν πρόσβαση σε αγροτικά μονοπάτια. Αλλαγές σχεδιάζονται και στους συντελεστές για τις δασικές εκτάσεις και τα βοσκοτόπια όπου προβλέπεται μείωση φόρου 30%-50% και για τους μεγαλοκτηματίες που έχουν πάνω από 130 στρέμματα γης που προβλέπεται έκπτωση έως 50%. Προτάσεις υπάρχουν και για την αύξηση του αριθμού των συντελεστών σε ακίνητα και οικόπεδα. Το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να μπουν εμβόλιμα στην κλίμακα επιπλέον από δύο έως πέντε συντελεστές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki