Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα SOS του Ε9

Η υποβολή του Ε9 είναι υποχρεωτική μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, από όσους φορολογουμένους έχουν στην κατοχή τους εκτάσεις γης εκτός σχεδίου ή είχαν μεταβολές στην περιουσία τους. Το υπουργείο Οικονομικών δίνει ιδιαίτερο βάρος κυρίως στους ιδιοκτήτες εμπράγματων δικαιωμάτων σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμούς, ώστε να επικαιροποιηθούν ή να διορθωθούν τα στοιχεία αυτών των ακινήτων. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων καλούνται να δηλώσουν από την αρχή όλα τα στοιχεία που αφορούν τα εκτός σχεδίου ακίνητα και όχι τη συνολική ακίνητη περιουσία τους, εκτός εάν σε αυτή υπήρχαν αλλαγές στα στοιχεία των ακινήτων στη διάρκεια του 2012 και τα είχαν δηλώσει σε προηγούμενα έντυπα από το 2005 έως και το 2012. Υπόχρεοι υποβολής Ε9 είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους αυθαίρετα κτήρια ή ημιυπαίθριους χώρους που μετατράπηκαν παράλληλα σε χώρους κύριας χρήσης. Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση, τα νέα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν οι ιδιοκτήτες στο Ε9 είναι τα εξής:

* Δωδεκαψήφιος Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου είτε είναι προσωρινός είτε είναι οριστικός.

* Αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εφόσον το ακίνητο ήταν ηλεκτροδοτούμενο την 1η Ιανουαρίου 2013.

* Συνολική επιφάνεια των κατοικιών που βρίσκονται σε αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπια ή σε άλλες εκτάσεις εκτός σχεδίου.

*Επιφάνεια αποθηκών, γεωργικών κτισμάτων, επαγγελματικών στεγών ή άλλων ειδικών κτηρίων, που βρίσκονται εντός αγροτεμαχίων, σε βοσκοτόπια, αγρούς ή άλλες εκτάσεις.

*Συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που βρίσκονται σε αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπια ή σε άλλες εκτάσεις εκτός σχεδίου.

*Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων κάθε επαγγελματικής στέγης.

*Το μήκος της πρόσοψης ή το άθροισμα των προσόψεων κάθε οικοπέδου.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ελέγξουν ηλεκτρονικά την περιουσιακή τους κατάσταση και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε διορθώσεις ή συμπλήρωση των νέων στοιχείων μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki