Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σαρωτικοί έλεγχοι για ακίνητα

Εκτεταμένους ελέγχους στα ακίνητα όλων των φορολογουμένων θα διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να επιβληθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων το 2014. Το σχέδιο προβλέπει διευρυμένες διασταυρώσεις, ακόμα και κατασχέσεις ακινήτων στην περίπτωση που οι υπόχρεοι δεν πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δεσμευτεί για τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του ενιαίου φόρου ακινήτων. Συγκεκριμένα έχει δεσμευτεί ότι:

1. Θα διενεργηθούν διασταυρώσεις στοιχείων ακινήτων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα «πάρει» το αρχείο της ΔΕΗ και θα το διασταυρώσει με τα στοιχεία που θα δηλωθούν στο έντυπο Ε9. Στόχος όπως αναφέρουν είναι να μην μείνει εκτός ενιαίου φόρου κανένα ακίνητο. Δηλαδή να εντοπιστούν όλα τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία.

2. Θα πραγματοποιούνται έλεγχοι κατά προτεραιότητα σε όσους χρωστούν τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Θα εκδοθεί εντολή να ελέγχονται από τις εφορίες αν καταβάλλονται οι δόσεις για την πληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων.

3. Επισπεύδονται οι κατασχέσεις ακινήτων ακόμα και για μικρά χρέη προς την εφορία που προκύπτουν από τη μη καταβολή του ενιαίου φόρου.

4. Δεν θα χορηγείται φορολογική ενημερότητα τόσο στα φυσικά πρόσωπα όσο και στις επιχειρήσεις στην περίπτωση που δεν πληρώνουν τον ενιαίο φόρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki