Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντικειμενικές :Εικονική πραγματικότητα

Δεν υπάρχουν τιμές στην κτηματαγορά. Την πρωτοφανή αυτή καταγγελία κάνει η ΠΟΜΙΔΑ η οποία μάλιστα δηλώνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών να δώσει λίστα με τιμές ακινήτων σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντησή με στελέχη του να συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο με τις τιμές κατοικιών και μισθωμάτων σε όλους τους Δήμους της χώρας μας. Ομως δεν υπάρχει αγορά και επομένως οι τιμές που διαμορφώνονται δεν αντανακλούν τις αντικειμενικές συνθήκες αλλά τις ανάγκες του κάθε πωλητή ξεχωριαστά .Η γενική εικόνα της κτηματαγορά , σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ είναι η εξής:

ΟΙΚΟΔΟΜΗ: Η έλλειψη οποιασδήποτε ζήτησης σε συνδυασμό με τα αδιάθετα τουλάχιστον 150.000 διαμερίσματα, απονέκρωσε πλήρως την οικοδομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, με ολέθρια αποτελέσματα για την απασχόληση και την οικονομία της χώρας.

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ: Στη χώρα μας σήμερα οτιδήποτε ακίνητο προσφέρεται προς πώληση, και σε οποιαδήποτε τιμή, δεν ενδιαφέρει κανέναν! Η πλήρης έλλειψη συναλλαγών συνεπάγεται και πλήρη έλλειψη οποιασδήποτε δυνατότητας διατύπωσης τιμών στις οποίες πράγματι να μπορεί να πωληθεί ένα ακίνητο, μέσα σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ: Η συρρίκνωση των εισοδημάτων οδήγησε σε κλείσιμο πολλών δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα ισάριθμα καταστήματα, γραφεία, αποθήκες κλπ. να παραμένουν χωρίς ενοικιαστή και γενικά χωρίς χρήστη. Το ίδιο συνέβη και στον τομέα των μισθώσεων κατοικιών, όπου αθρόα είναι η εγκατάλειψή τους, ιδιαίτερα των παλαιοτέρων, από τους ενοικιαστές τους. Οι εναπομείναντες ενοικιαστές, οι οποίοι έχουν επιτύχει σημαντικότατες μειώσεις των συμβατικών μισθωμάτων, διακρίνονται πλέον σ΄εκείνους που πληρώνουν με καθυστέρηση 6-12 μηνών, και σε κείνους οι οποίοι έχουν διακόψει πλήρως την καταβολή μισθωμάτων και απλώς περιμένουν τον δικαστικό επιμελητή να τους αποβάλει από το ακίνητο, ενώ τα ανείσπρακτα μισθώματα εκχωρούνται αθρόα στις Δ.Ο.Υ.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ουδείς ειλικρινής και αντικειμενικός παράγων , επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ, θα αποτολμούσε να προβεί σε ρεαλιστικές εκτιμήσεις περί αξιών και μισθωμάτων των ακινήτων! Οποιεσδήποτε προτάσεις σήμερα θα αντιπροσώπευαν μια εικονική πραγματικότητα (virtual reality), και όχι τη σημερινή εναργή και πανταχού παρούσα εικόνα της πλήρους κατάρρευσης της αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, η οποία ήταν και ο βασικότερος στόχος της εσωτερικής υποτίμησης αγαθών και υπηρεσιών που εφαρμόζεται σήμερα στη χώρα μας από τον διεθνή παράγοντα, με τεράστια επιτυχία ειδικά στον τομέα των ακινήτων!

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki