Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Ανθρακες ο θησαυρός" για τον ΦΑΠ

"Ανθρακες ο θησαυρός", κυριολεκτικά, φαίνεται ότι είναι η δήθεν ρύθμιση των οφειλών σε πολλές δόσεις (έως 48 μηνιαίες) των ιδιοκτητών ακινήτων προς το Δημόσιο καταγγέλει η ΠΟΜΙΔΑ.. Οι κύριες ρυθμίσεις που περιλαμβάνει ο νόμος που μόλις ψηφίστηκε, και οι συνέπειές τους:

*Μια ληξιπρόθεσμη δόση = Προσαύξηση 15% επί της δόσης.

*Μη εξόφληση της ληξιπρόθεσμης δόσης έως και την προθεσμία πληρωμής της αμέσως επόμενης δόσης = Απώλεια ρύθμισης.

*Απώλεια δόσης για δεύτερη φορά = Απώλεια ρύθμισης.

*Αδυναμία εξυπηρέτησης τρεχουσών υποχρεώσεων (κανονικά ή σε ρύθμιση των έως 12, μόνο, μηνιαίων δόσεων) = Απώλεια ρύθμισης.

*Απώλεια ρύθμισης = άμεση καταβολή υπολοίπου οφειλής και άμεση επιδίωξη είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα (διοικητικά, ποινικά κτλ.). Για οφειλές 150.000 ευρώ και άνω προβλέπεται και δημοσιοποίηση των στοιχείων του οφειλέτη.

Ετσι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί μόνο όσους για διάφορους λόγους συσσώρευσαν χρέος και δεν αναμένουν σημαντικές επιβαρύνσεις στο μέλλον, οπότε με αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσουν να ισορροπήσουν μεταξύ παλαιών και νέων οφειλών. Οι υπόλοιποι, και αυτοί είναι κυρίως οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και απρόσοδων ακινήτων, για τους οποίους το έτος 2013 θα είναι το έτος της οικονομικής τους συντριβής, είναι πρακτικά αδύνατον να μπορέσουν να είναι συνεπείς στις αλλεπάλληλες συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους («χαράτσι» του 2013, προσαυξημένος ΦΑΠ των ετών 2011-2013, Φόρος Εισοδήματος 2013) και ουδείς εξ αυτών σώζεται με την πάγια ρύθμιση των έως 12 μηνιαίων δόσεων που θα ισχύει για τις νέες οφειλές. Συνεπώς, η αδυναμία τήρησης της ρύθμισης των (έως) 12 μηνιαίων δόσεων συνεπάγεται άμεση απώλεια της ρύθμισης των (έως) 48 μηνιαίων δόσεων και συνακόλουθα τα μέτρα που εφαρμόζονται σε περίπτωση απώλειας των ρρυθμίσεων αυτών. Με άλλα λόγια ελάχιστοι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας , και μόνον με ένα θαύμα θα καταφέρουν να είναι συνεπείς στις 48 δόσεις...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki