Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντικειμενικές : Το νέο σχέδιο...

Στην δημιουργία μιας Τράπεζας Πληροφοριών Αξιών Ακινήτων, στην οποία θα καταγράφονται στοιχεία που θα αντλούνται από τις μισθώσεις, τις μεταβιβάσεις και τις εκτιμήσεις των αγοραίων τιμών ακινήτων ανά την Ελλάδα ώστε αντικειμενικές και αγοραίες τιμές σχεδόν να ταυτιστούν προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Δεδομένου ότι η νέα Τράπεζα Πληροφοριών, χρειάζεται χρόνο για να δημιουργηθεί, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συγκροτεί μια νέα επιτροπή. Όπως αναφέρεται στην απόφαση συγκρότησης της νέας επιτροπής , «μέχρι τη δημιουργία της Τράπεζας Πληροφοριών Αξιών Ακινήτων και την καταγραφή σε αυτή ικανού αριθμού πληροφοριών από όλη την Ελλάδα», η Κεντρική Επιτροπή Καθορισμού Αντικειμενικών Αξιών θα πρέπει να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών προσαρμόζοντας τις τιμές του 2005 στα σημερινά δεδομένα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εκτιμήσεις τιμών ακινήτων για το 2012.

Η επιτροπή αναλαμβάνει να καθορίσει τις νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε όλη τη χώρα και να τις παραδώσει μέχρι τις 8 Ιουλίου στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Το σχέδιο αναμένεται να συνοδευτεί με την επέκταση του συστήματος αντικειμενικών αξιών σε κάθε...γωνιά της Ελλάδας και ενδεχομένως με τη μείωση του φόρου μεταβίβασης. Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα διαμορφωθούν με τα στοιχεία που παρήγαγαν οι επιτροπές του 2005 και θα γίνει αναγωγή στα σημερινά δεδομένα. Το έργο της επιτροπής είναι:

- Αναγωγή των τιμών που παρήγαγαν οι Επιτροπές του 2005 (οι τελευταίες Επιτροπές που βασίσθηκαν σε πρωτογενή στοιχεία) με εφαρμογή δεικτών μεταβολής σε σημερινές αξίες.

- Αναγωγή των τιμών που παρήγαγε η υπηρεσία, ομογενοποιώντας συνολικά στην Επικράτεια τις τιμές που παρήγαγαν οι Επιτροπές του έτους 2005.

- Αναγωγή των τιμών που έχουν συλλέξει και παράξει με την ισχύουσα διαδικασία οι εν ενεργεία Επιτροπές από το 2009 και μετά, με την εφαρμογή και σε αυτές δεικτών μεταβολής.

- Σύνθεση των παραπάνω τιμών σε νέες αναπροσαρμοσμένες Τιμές Ζώνης (ΤΖ).

- Έλεγχο των τιμών που θα προκύψουν (με αντιπαραβολή με τις εκτιμήσεις του έτους 2012).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki