Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στα θολά νερά με τις αντικειμενικές

Ακόμα και σε οριζόντια μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων προσανατoλίζεται το υπουργείο Οικονομικών καθώς ακόμα δεν έχει καταλήξει πως θα αντιμετωπίσει το θέμα . Φυσικά , απο το υπουργείο διαρρέται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες  θα παρουσιάσει στην Τρόικα νέο νόμο για αυτοματοποιημένο τρόπο υπολογισμού των αντικειμενικών τιμών και ο οποίος θα καταργεί τις Επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών που τις καθόριζαν έως τώρα, προκειμένου να τον φέρει για ψήφιση στη Βουλή. Η αλήθεια είναι ότι οι  επιτροπές δεν έχουν καταλήξει σε κανένα απολύτως συμπέρασμα καθώς διαπιστώνεται  η αδυναμία  ροής πληροφοριών όσο αφορά τις τιμές στις περισσότερες απο 11.000 ζώνες που ισχύουν  σήμερα.

Παρόλα αυτά , αν εξακολουθήσει η Τρόϊκα να επιμένει στην άμεση αναπροσαρμογή των τιμών τότε το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείται να μειώσει με συνοπτικές διαδικασίες «δια νόμου» και χωρίς κάποια ιδιαίτερη αξιολόγηση τις αντικειμενικές τιμές σε όλη τη χώρα, έως και 20% κατά μέσο όρο, λόγω της κρίσης στην κτηματαγορά και επειδή οι τιμές δεν έχουν αλλάξει από το 2007. Σίγουρη θεωρείται μια μεγάλη μείωση αντικειμενικών ειδικά στα ακίνητα των επιχειρήσεων και στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην αγορά σήμερα , τα στοιχεία που επικρατούν είναι:

- Οι αποκλίσεις μεταξύ τιμών συναλλαγών και αντικειμενικών τιμών διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή αλλά υπάρχουν διαφορές ακόμη και σε ακίνητα της ίδιας περιοχής ανάλογα με την παλαιότητα. - Κατά κανόνα οι τιμές συναλλαγών των νεόδμητων κατοικιών είναι υψηλότερες των αντικειμενικών και οι ποσοστιαίες διαφορές ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή.

- Κατά κανόνα οι τιμές συναλλαγών των κατοικιών τυπικής παλαιότητας είναι χαμηλότερες των αντικειμενικών και οι ποσοστιαίες διαφορές ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki