Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενιαίος Φόρος: Κερδισμενοι και χαμενοι

Το ισοζύγιο του νέου φόρου στα ακίνητα είναι σίγουρα αρντηικό. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι θα έχουν έστω και μία οριακή ελάφρυνση. Στους κερδισμένους του νέου φόρου με βάση τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

- Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν μόνο μια κατοικία, αφού θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σύγκριση με το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Για παράδειγμα φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα 80 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 120.000 ευρώ (βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.500 ευρώ) πληρώνει σήμερα 480 ευρώ για το «χαράτσι»της ΔΕΗ, ενώ με τον νέο φόρο θα πληρώνει 170 ευρώ.

-Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής αξίας έως 50.000 ευρώ, οι οποίοι θα εξαιρεθούν πλήρως από το νέο φόρο, ενώ σήμερα επιβαρύνονται με το ΕΕΤΗΔΕ. Υπολογίζεται έτσι ότι θα απαλλαγεί η πλειονότητα των ιδιοκτητών σε χωριά και κωμοπόλεις όπου η αντικειμενική αξία ανά τετραγωνικό μέτρο είναι χαμηλή.

- Τα ζευγάρια με ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ, οι οποίοι δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο για τα ακίνητά τους, ενώ σήμερα επιβαρύνονται με το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ.

- Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μεσαίας αξίας αφού θα πληρώνουν λιγότερο φόρο από ό,τι πληρώνουν σήμερα, ακόμη και αν έχουν στην κατοχή τους εκτός από ένα διαμέρισμα ένα αγροτεμάχιο ή ένα οικόπεδο.

Περισσότερους φόρους για την ακίνητη περιουσία τους θα κληθούν πληρώσουν:

-Οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους μόνο αγροτεμάχια, καθώς για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για ακίνητα, τα οποία μάλιστα δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα. Ο φόρος στα αγροτεμάχια θα επιβληθεί από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας, ενώ για τους κατ' επάγγελμα αγρότες θα υπάρξει ειδικό αφορολόγητο, που μένει να προσδιοριστεί.

- Οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που «γλίτωσαν» το χαράτσι της ΔΕΗ κάνοντας διακοπή ηλεκτροδότησης. Στον νέο φόρο θα υπαχθούν όλα τα ακίνητα, ανεξάρτητα αν έχουν ρεύμα ή όχι.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki