Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Φόρος στα ενοίκια και στην υπεραξία

Εξοντωτικό για την ιδιοκτησία είναι το φορολογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς επιβάλλεται φόρος υπεραξίας και αυτοτελής φορολόγηση στα εισοδήμτα απο ενοίκια.

Ενοίκια: Τα ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ. Συγκεκριμένα, σε ποσά ενοικίων μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο θα επιβάλλεται φόρος 10%, ενώ τυχόν επιπλέον ποσά, πέραν των 12.000 ευρώ, θα φορολογούνται με 33%. Στο ακαθάριστο ποσό από ακίνητα επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5%. Ειδικά για κατοικίες άνω των 300 τ.μ. ή για επαγγελματικά ακίνητα ο συμπληρωματικός φόρος ανέρχεται σε 3%.

Υπεραξία : Επιβάλλεται φόρος 20% στην υπεραξία από την πώληση ακινήτων.

Τέλος ακινήτων: Οι φορολογούμενοι που οφείλουν το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούν να το αποκόψουν από τους λογαριασμούς και να μεταφέρουν για εξόφληση στις αρμόδιες ΔΟΥ. Εφόσον η οφειλή από το τέλος έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη θα μπορούν να τη ρυθμίσουν σε μηνιαίες δόσεις, αφού όμως καταβάλλουν ένα ποσό 50 ευρώ «έναντι».

Επίσης , όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους πάσης φύσεως ακίνητα εκτός σχεδίου πόλεως θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση περιουσιακής κατάστασης στην οποία θα αναγράψουν την ακίνητη περιουσία που είχαν την 1-1-2013.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki