Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Διορθώστε τις αδικίες

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, που όπως επισημαίνει, εξακολουθούν να υπάρχουν με τον υπολογισμό και την είσπραξη του ειδικού τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών ο Συνήγορος του Πολίτη . Και κατά το παρελθόν η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ζητήσει να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού και είσπραξης του φόρου, με γνώμονα τις αρχές της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και αναλογικότητας της φορολόγησης.

Με πρόσφατη επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού ζητεί την παρέμβασή του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και μεταξύ άλλων προτείνει τα εξής:

α. Να προβλεφθεί διαδικασία διόρθωσης του ΕΕΤΗΔΕ των ετών 2011 και 2012 στις ΔΟΥ, καθώς, όπως αναφέρει, σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν έγιναν οι διορθώσεις που ζήτησαν οι πολίτες μέσω των δήμων, και δεν υπήρξε ανάλογος συμψηφισμός στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ιδιαίτερο πρόβλημα, σημειώνεται, αποτελεί η μη διόρθωση της τιμής ζώνης, την ορθότητα της οποίας οι δήμοι όλης της χώρας όφειλαν να ελέγξουν και σε περίπτωση σφάλματος να διορθώσουν ανεξάρτητα από την υποβολή σχετικής αίτησης των πολιτών.

β. Να μην επιβαρυνθούν με ΕΕΤΗΔΕ οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι είχαν ζητήσει τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε χρόνο προγενέστερο της 17ης Σεπτεμβρίου 2011, αλλά το αίτημά τους ικανοποιήθηκε από τη ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα σε μεταγενέστερο χρόνο.

γ. Να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της καθυστέρησης αποστολής από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προς τις ΔΟΥ των αιτήσεων που υπέβαλαν οι πολίτες ηλεκτρονικά έως 20.3.2012, για μείωση του τέλους, επικαλούμενοι αδυναμία καταβολής του.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki