Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αύξηση φόρων 15,5% στα ακίνητα

Το 2013, ξεκινά μία νέα επίθεση στη μικρή ακίνητη περιουσία, η οποία κινδυνεύει πλέον από μια ιδιότυπη απαλλοτρίωση. Ειδικότερα τα έσοδα από φόρους στην περιουσία, από 1,2 δισ. ευρώ το 2011, αυξήθηκαν στα 2,75 δισ. ευρώ το 2012 (+134,6%), ενώ για το 2013 προβλέπεται νέα αύξηση στα 3,2 δισ. ευρώ (+15,5%). Τα επόμενα βήματα που θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών και τα οποία στοχεύουν στην αύξηση των εσόδων απο τα ακίνητα περιλαμβάνονται:

* Κατάρτιση του περιουσιολογίου και αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων (ακίνητη και κινητή περιουσία), ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης του επιπέδου διαβίωσης σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.Με το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο θα γίνει πλήρης αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων (ακίνητη και κινητή περιουσία) και μέσω αυτού θα υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης του επιπέδου διαβίωσης σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Θα αποτελέσει, επίσης, σημαντικό εργαλείο για τη διευκόλυνση των ελεγκτικών μηχανισμών.

* Αντικατάσταση του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας ΦΜΑΠ από ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων.

* Επανεξέταση του συντελεστή φόρου μεταβίβασης με βάση τα ισχύοντα στις χώρες της Ε.Ε.

* Επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών και σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα για δικαιότερη και πιο αποτελεσματική φορολόγηση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki