Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΤΑΚ στα αγροτεμαχια

Κεντρικός άξονας των αλλαγών που προωθει το υπουργείο Οικονομικών είναι η κατάργηση φοροαπαλλαγών για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Ακόμη, ψηλά στη λίστα της τρόικας και του υπουργείου Οικονομικών είναι το περιουσιολόγιο και η αμνηστία σε όσους αποκαλύψουν και δηλώσουν κινητά και περιουσιακά στοιχεία που είχαν «ξεχάσει» στο άμεσο παρελθόν. Σε ό,τι αφορά τις φοροαπαλλαγές, τα σενάρια που επεξεργάζονται οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν:

- Την πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων από το φόρο εισοδήματος του ποσοστού 10% των δαπανών για ενοίκια, δωρεές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κ.λπ. για τους φορολογούμενους που δηλώνουν «υψηλά» εισοδήματα, πάνω από 40.000 ευρώ.

- Την κατάργηση της έκπτωσης αποσβέσεων χωρίς δικαιολογητικά για ποσό ίσο με το 5% των εισοδημάτων που προέρχονται από κατοικίες, οικοτροφεία, σχολεία, φροντιστήρια, αίθουσες κινηματογράφων ή θεάτρων, ξενοδοχεία, νοσοκομεία ή κλινικές ή ίσο με το 3% των εισοδημάτων που προέρχονται από οικοδομές οι οποίες χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

- Τη μείωση των αφορολόγητων ορίων στις μεταβιβάσεις ακινήτων, για γονικές παροχές και για κληρονομιές ή δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού.

-Τη μείωση του αφορολόγητου για την απόκτηση 1ης κατοικίας μέσω μεταβιβάσεων, γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών.

-Την επιβολή ΕΤΑΚ και στα αγροτεμάχια με εξαίρεση των κατ’ επάγγελμα αγροτών.

- Την αντικατάσταση των τεκμηρίων από περιουσιολόγιο, αν και πρόκειται για ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, λόγω έλλειψης υποδομών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki