Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αλαλουμ με τη κατάργηση της συνείπραξης

Η κατάργηση της συνείσπραξης των δημοτικών τελών καθαριότητας, φωτισμού και ΕΡΤ κλπ. μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα προκαλέσει αρρυθμίες στην αγορά ακινήτων και κυρίως στις ενοικιάσεις υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ. ¨οπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος :"η κατάργηση της συνείσπραξης, εκτός του ότι διαδικαστικά θα σημαίνει μια ακόμη πρόσθετη ουρά, ταλαιπωρία, και διαδικασία είσπραξης, θα έχει και τις εξής καταστροφικές συνέπειες: Οι ιδιοκατοικούντες - ιδιοχρησιμοποιούντες ακίνητα (ιδιοκτήτες) θα πληρώνουν τους ξεχωριστούς αυτούς λογαριασμούς όχι στην προθεσμία τους, αλλά όποτε διευκολύνονται. Οι χρήστες ενοικιαζομένων ακινήτων (ενοικιαστές), μέσα στη σημερινή κρίση δεν πρόκειται να πληρώσουν ποτέ αυτοβούλως οποιοδήποτε τέτοιο λογαριασμό, παρά μόνον μετά την κίνηση της διαδικασίας έξωσης εναντίον τους. Όσοι εγκαταλείψουν τελικά τα μίσθια ακίνητα δεν θα πληρώσουν ποτέ τα τέλη αυτά!" Τα θύματα της αυτοτελούς <<είσπραξης>> όπως αναφέρει θα είναι:

* Οι Ο.Τ.Α. της χώρας, οι οποίοι, μη έχοντας άλλο αποτελεσματικό εισπρακτικό μηχανισμό, κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής της ρύθμισης αυτής, θα χάσουν το σύνολο σχεδόν των εσόδων τους από τα τέλη αυτά, και τελικά

* Οι εκμισθωτές των ακινήτων αυτών, οι οποίοι θα κληθούν από τους Ο.Τ.Α. μετά από χρόνια να πληρώσουν εκείνοι τα απλήρωτα τέλη, με πρόστιμα και προσαυξήσεις, με την ιδιότητά τους ως ιδιοκτήτες. Αυτό όμως θα τους αναγκάσει στη συνέχεια να παύσουν να ενοικιάζουν τις ιδιοκτησίες τους, ώστε να μην διατρέχουν τον προφανή κίνδυνο, εκτός από τα απλήρωτα ενοίκια και κοινόχρηστα, να πληρώνουν εκείνοι και τα δημοτικά τέλη των ενοικιαστών τους! Μόνη λύση για να μη συμβεί αυτό θα ήταν να οριστεί νομοθετικά ότι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πληρωμή των δημοτικών τελών, είναι ο εκάστοτε χρήστης του ακινήτου, ιδιοκτήτης ή και ενοικιαστής του.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki