Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το μεγάλο "φακέλλωμα"

Μαζί με τη φορολογική δήλωση θα υποβάλλονται από το 2013 όλα τα στοιχεία κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν οι φορολογούμενοι. Το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το νέο περιουσιολόγιο και να ελέγχει σε βάθος όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων και πώς αυτά αποκτήθηκαν, υποχρεώνει τους φορολογούμενους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία για τα ακίνητα που διαθέτουν καθώς και τις κινητές αξίες. Πάντως, το σχέδιο θεωρείται ιδιαίτερα φιλόδοξο και είναι άγνωστο εάν θα στεφθεί με επιτυχία ή αν θα απαιτηθούν περισσότερα χρόνια προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να έχει στη διάθεσή του, τη συνολική εικόνα της περιουσιακής κατάστασης όλων των φορολογουμένων. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα εξής στοιχεία:

- Καταθέσεις στις τράπεζες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

- Τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια. - Κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, πισίνες, οικόπεδα, αγροτεμάχια. - Κινητά περιουσιακά στοιχεία όπως αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, αεροπλάνα, ελικόπτερα, έργα τέχνης, κοσμήματα κ.λπ.

- Δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων.

- Συμμετοχές σε επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής: Κεφάλαια τοποθετημένα σε ανώνυμες εταιρείες, ΕΠΕ, Ομόρρυθμες ή Ετερόρρυθμες Εταιρείες και ατομικές επιχειρήσεις.

- Εσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki