Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χαράτσι στα εκτός σχεδίου

Τελικά ,αντί να καταργηθεί το χαράτσι θα επεκταθεί και στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια. Το σενάριο αυτό επεξεργάζεται τώρα η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η οποία εγκαταλείπει τις φοροελαφρύνσεις και τα κίνητρα που είχε εξαγγείλει προεκλογικά και διαμορφώνει νέα σχέδια με βάση την αύξηση της φορολογία είτε με την καθιέρωση νέων φόρων είτε με την χρήση ήδη υφιστάμενων. Συγκεκριμένα μελετά:

- Θα αντικατασταθεί από το 2013 το έκτακτο τέλος ακινήτων και ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας από έναν νέο προοδευτικό φόρο ακινήτων.Εξετάζεται ο νέος φόρος να επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα και τα εντός σχεδίου οικόπεδα αλλά και τις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις, όχι όμως και τις εκτάσεις που ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

-Επανεξέταση του συντελεστή φόρου μεταβίβασης ακινήτων με βάση τα ισχύοντα στην Ευρώπη. Εξετάζεται η μείωση των συντελεστών φόρου μεταβίβασης (8% για την αξία ακινήτου έως 20.000 ευρώ και στο 10% για το υπερβάλλον ποσό).

- Θα φορολογηθεί αυτοτελώς η υπεραξία που προκύπτει απο την πώληση ακινήτων ιδιωτών για ποσά που θα υπερβαίνουν κάποιο όριο. Παράλληλα θα επενεξετασθεί με βάση τα όσα ισχύουν στις Ευρωπαικές χώρες ο συντελεστής του φόρου μεταβίβασης ακινήτων. - Θα υπάρξει μελέτη με στόχο να θεσπιστούν κίνητρα για την απόκτηση φορολογικής κατοικίας οικονομικά εύρωστων αλλοδαπών όπως ευκατάστατους συνταξιούχους και επιχειρηματίες

-Εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το 2013 για κινητή και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για όποιον δεν συμμορφωθεί και δεν δηλώσει την περιουσία του, εκτός από τις χρηματικές ποινές, θα προβλεφθεί και αυστηρή ποινή μέσω θέσπισης ποινικού αδικήματος

-Επέκταση του συστήματος αντικειμενικών αξιών ακινήτων όπου αυτό δεν εφαρμόζεται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki