Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χαράτσια..."Προσωπικοτήτων"

Η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009, η βεβαίωση της πρώτης δόσης του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η πρώτη αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος θα ξεκινήσει όταν θα δοθεί το πράσινο φώς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είναι επί της ουσίας στον αέρα και αδυνατεί να πάρει τις σχετικές αποφάσεις καθώς παραμένει στη θέση της μόνο και μόνο επειδή εννέα ημέρες μετά τις εκλογές δεν έχει ακόμη σχηματισθεί κυβέρνηση. Στο μεταξύ, το σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού ασθμαίνει επικίνδυνα, καθώς η ροή των εισπράξεων μειώνεται όλο και περισσότερο. Τα χαράτσια που περιμένουν το σχηματισμό κυβέρνησης είναι τα εξής:

- η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ πρόκειται εντός της εβδομάδας να έχει εκκαθαρίσει και ετοιμάσει περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ. Για την αποστολή τους, ωστόσο, θα περιμένει την λήψη της σχετικής έγκρισης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

- η πρώτη εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η πρώτη παρτίδα εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει περίπου 300.000 εκκαθαριστικά, στα οποία θα έχει βεβαιωθεί πολύ υψηλότερος φόρος σε σχέση με πέρυσι λόγω μέτρων όπως η μείωση του αφορολόγητου και η συν-βεβαίωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Η πρώτη παρτίδα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη έως το τέλος του μήνα.

- η βεβαίωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ της πρώτης από τις πέντε δόσεις του χαρατσιού στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ) για το 2012. Η τυπική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να ληφθεί από την παρούσα κυβέρνηση. Ο λόγος είναι ότι τα χαράτσια, όπως αυτό στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είναι βασικά συστατικά της οικονομικής πολιτικής του μνημονίου το οποίο μετά τις εκλογές βρίσκεται στον αέρα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki