Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μπαραζ δικών για φόρους

Η επιβολή υπέρμετρων φορολογικών επιβαρύνσεων (με ΕΤΑΚ και έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας) σε ακίνητα δεσμευμένα με αλλεπάλληλες ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις εδώ και 40 χρόνια (!) ή για αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς κ.λπ. λόγους, «γεννά» σωρεία δικών ύστερα από «μπαράζ» σχετικών προσφυγών σε όλη τη χώρα.

Για την επαχθέστατη αυτή φορολόγηση, παρενέβη ειδική Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας και αποφάσισε να παραπεμφθεί το ζήτημα σε «πιλοτική» δίκη, προκειμένου να επιλυθεί με διαδικασίες-εξπρές ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ιδιοκτήτες και το οποίο θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με την αποστολή των νέων ΕΤΑΚ κ.λπ. Ταυτόχρονα με τον ορισμό της «πιλοτικής» δίκης, προκειμένου να εξεταστούν και να λυθούν όλες οι συνταγματικές ενστάσεις και να χαραχθούν οι «κατευθυντήριες γραμμές» προς όλα τα δικαστήρια, η επιτροπή του ΣτΕ ζητεί το «πάγωμα» του συνόλου των σχετικών δικών που εκκρεμούν σε όλη τη χώρα, μέχρις ότου αποφανθεί το ΣτΕ οριστικά.

Ηδη έχουν παραπεμφθεί στο ανώτατο δικαστήριο σχετικές προσφυγές από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, με τις οποίες επιδιώκεται να ακυρωθούν σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις (ΕΤΑΚ, έκτακτες εισφορές) σε ακίνητα δεσμευμένα από το κράτος, που δεν μπορούν να προσπορίσουν κανένα οικονομικό όφελος στους ιδιοκτήτες τους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki