Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα δηλωνονται τα αυθαίρετα

Οι «τακτοποιημένοι» χώροι θα αναγραφούν στον κωδικό 211-225 του εντύπου Ε1 που αφορά στους βοηθητικούς χώρους της κατοικίας (αποθήκες, υπόγεια γκαράζ), αυξάνοντας το εισόδημα που προκύπτει από την αντικειμενική δαπάνη για τη χρήση και συντήρηση της κατοικίας.

Στο σχέδιο νόμου «Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Νέα εταιρική μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπεται ότι οι χώροι που νομιμοποιούνται θα μετρούν στα τεκμήρια ως βοηθητικοί χώροι με 40 ευρώ/τ.μ., αφού στο άρθρο 321 αναφέρεται ρητά ότι: «Οσον αφορά στη Φορολογία Εισοδήματος η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης των υπογείων, των παταριών και των σοφιτών των οποίων η αλλαγή χρήσης νομιμοποιήθηκε με το Ν. 4014/2011 ορίζεται σε ποσό ίδιο με αυτό που ισχύει για τους βοηθητικούς χώρους κύριας κατοικίας όπως αυτό ορίζεται με βάση τις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης α' της παρ. 1 του άρθρου 16 του ΚΦΕ. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα σαράντα (40) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.) και αντιστοιχεί στο μισό του ποσού της αντικειμενικής δαπάνης που ισχύει για τους κύριους χώρους κύριας κατοικίας».

Επισημαίνεται ότι για το θέμα αυτό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης δήλωσε ότι : «Δε δεσμευτήκαμε ότι τα αυθαίρετα θα έχουν εσαεί φορολογική ασυλία, αλλά ότι δεν θα υπάρξουν αναδρομικές επιβαρύνσεις».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki