Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ποιοί θα "πληρώσουν" τις νέες αντικειμενικές

Τις φθηνές και τις προσιτές αγορές θα πλήξει η ταύτιση των αντικειμενικών με τις τρέχουσες εμπορικές αξίες καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στις ακριβές περιοχές οι τιμές σχεδόν ταυτίζονται με τις αντικειμενικές.

Σε ακριβές περιοχές, όπως η Βουλιαγμένη, η απόκλιση μεταξύ αντικειμενικής και εμπορικής αξίας έχει αγγίξει το 80% περίπου, καθώς η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται σε 4.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ η αντικειμενική αξία σε 5.675 ευρώ το τετραγωνικό. Σε περίπτωση που έχουμε, όπως εκτιμάται, αύξηση 25% στις αντικειμενικές, η τιμή θα ξεπεράσει τα 7.000 ευρώ το τετραγωνικό. Στη Γλυφάδα, η απόκλιση υπέρ των αντικειμενικών αξιών (σε σχέση με τις εμπορικές) θα διαμορφωθεί σε 60%, στο Π. Ψυχικό σε 50%, στο Χαλάνδρι σε 30%, στην Αγία Παρασκευή σε 40%, στην Καλλιθέα σε 30%, στην Ηλιούπολη σε 28% και στο Μαρούσι σε 25%.

Από την άλλη πλευρά, στις λεγόμενες φτηνές περιοχές θα πρέπει να υπάρξει πολύ μεγαλη αύξηση καθώς η "ψαλίδα" μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών είναι πολύ μεγάλη. Εκτιμάται ότι στις φθηνές και στις λεγόμενες "μεσαίες" περιοχές η αύξηση θα ξεπεράσει το 40%. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμησεις ακόμα και στην και στην περίπτωση που οι αντικειμενικές αυξηθούν κατά 25%. αυτές θα υπολείπονται των εμπορικών εώς και κατά 30% στο Πέραμα,εως και κατά 20% στο Ίλιον,έως και κατά 25% στο Περιστέρι και μέχρι 22% στους Αγίους Αναργύρους. Σε περιοχές στα Μεσόγεια οι αποκλίσεις θα είναι σημαντικές Για παράδειγμα, στην Παιανία οι αντικειμενικές αξίες διαμορφώθηκαν το 2007 στα 1.050-1.400 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ωστόσο, οι τιμές πώλησης ενός νεόδμητου διαμερίσματος κυμαίνονται από 2.000 έως 2.200 ευρώ το τετραγωνικό, μια διαφορά της τάξης του 90% περίπου.Στο Γέρακα οι αντικειμενικές αξίες είναι 1.250-1.550 ευρώ το τετραγωνικό αλλά οι τιμές αγοράς κυμαίνονται από 2.000 ευρώ ως 2.200 ευρώ το τετραγωνικό, μια διαφορά της τάξης του 60%. Να σημειωθεί ότι για τελευταία φορά αυξήθηκαν οι αντικειμενικές το 2007.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki