Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ευρωκόντρες προκαλεί το χαράτσι

Κόντρες στο Ευρωκοινοβούλιο προκαλεί το χαράτσι της ΔΕΗ και συγκεκριμένα η υπαναχώρηση του αρμόδιου Επιτρόπου από την αρχική του θέσης σύμφωνα με την , η διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε περίπτωση μη καταβολής του ειδικού τέλους παραβιάζει σχετική κοινοτική Οδηγία.

Με νέα του ερώτηση προς τον Επίτροπο, ο κ. Χουντής ζητούσε:

α) την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ,

β) η Κομισιόν να εμποδίσει την «παράνομη και καταχρηστική» διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς, που δέχονται να πληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι το φόρο, και

γ) να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής των φόρων που, με παράνομες διαδικασίες και υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ήδη έχουν καταβληθεί από κάποιους καταναλωτές.

Στην απάντησή του ωστόσο, ο κ. Ετινγκερ εκτιμά ότι «το γεγονός ότι η οδηγία 2009/72/ΕΚ δεν περιέχει διατάξεις που εξαρτούν το δικαίωμα των καταναλωτών για καθολική υπηρεσία από τη φορολογική τους κατάσταση δεν συνεπάγεται, κατά την άποψη της Επιτροπής, κατ ανάγκη τα συμπεράσματα που διατύπωσε το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου όπως και μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ». Ο Γερμανός Επίτροπος προσθέτει ακόμη πως «η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τη μεταφορά της οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο, όπως και σε όλα τα άλλα κράτη μέλη της» και δηλώνει ότι «πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί ως προς τις ερωτήσεις που έθεσε το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου στα σημεία 2 και 3».

Εντονη ήταν αντίδραση του κ. Χουντή που κατηγόρησε τον Επίτροπο για «απάντηση επιπέδου δικολάβου επαρχιακού δικαστηρίου, μνημείο στρεψοδικίας και ασάφειας». «'Οχι μόνο έχουν καταργήσει το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους, αλλά παραβιάζουν ασύστολα και την κοινοτική νομοθεσία», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στο ίδιο ύφος συμπλήρωσε: «Αν δεν μπορεί ο κ. Ετινγκερ να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών, καταναλωτών της ΔΕΗ, που απορρέουν άμεσα από την κοινοτική νομοθεσία και τα οποία παραβιάζονται, τότε θα ήταν προτιμότερο να προσφέρει μια ύστατη υπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την παραίτησή του».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki