Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως χαθηκαν 600 εκατ. ευρω το χρόνο

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών την τελευταία 5ετία χάθηκαν από τις μεταβιβάσεις ακινήτων έσοδα τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ. Ειδικότερα:

- το 2006 τα έσοδα από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων διαμορφώθηκαν στα 915,8 εκατ. ευρώ.

- το 2007 με την οικονομία να αναπτύσσεται ταχύτατα, τα έσοδα από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων ξεπέρασαν το ένα δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν στο 1,037 δισ. ευρώ.

- το 2008, πρώτη χρονιά ύφεσης της ελληνικής οικονομίας τα έσοδα από το φόρο μεταβίβασης σημείωσαν κάμψη και διαμορφώθηκαν στα 895,6 εκατ. ευρώ.

- το 2009 υποχώρησαν ακόμη περισσότερο και διαμορφώθηκαν στα 603,3 εκατ. ευρώ. Η μείωση αυτή οφείλεται και στην ουσιαστική κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων ο οποίος ορίστηκε στο 1% επί της αντικειμενικής αξίας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου.

- το 2010, παρά το γεγονός ότι επανήλθε ο φόρος μεταβίβασης με συντελεστή φορολόγησης έως και 10% της αντικειμενικής αξίας, τα φορολογικά έσοδα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων διαμορφώθηκαν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα στα 554,4 εκατ. ευρώ.

- το 2011, χρονιά στην οποία η ύφεση της οικονομίας ξεπέρασε το 6%, τα έσοδα από την ίδια πηγή κατέρρευσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, , τα φορολογικά έσοδα από το φόρο μεταβίβασης ακινήτων υποχώρησαν κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki