Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Φόρος 20% στα ενοίκια

Με ενιαίο φορολογικό συντελεστή 20% θα φορολογούνται τα εισοδήματα που εισπράττουν οι φορολογούμενοι από ενοικίαση ακινήτων, από τόκους καταθέσεων, ομόλογα κτλ. Τα νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που πρέπει να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή ως τα τέλη Ιουνίου 2012 . Με το μνημόνιο μπαίνουν στο στόχαστρο όλες οι φοροαπαλλαγές, ενώ για ακόμη μία φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς εντός του 2012 θα γίνουν αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες. Τι έρχεται:

* Κατάργηση φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για εκατομμύρια πολίτες που έχουν σήμερα στεγαστικά δάνεια, πληρώνουν ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ιατρικές δαπάνες, ασφαλιστικές εισφορές κτλ. Στο ίδιο πλαίσιο θα ενταχθούν όλες οι φοροαπαλλαγές που αφορούν την πρώτη κατοικία, είτε πρόκειται για αγορά είτε για γονική παροχή είτε για κληρονομιά.

* Ενιαίος φόρος στα ακίνητα. Το νέο μνημόνιο προβλέπει την απλοποίηση των φόρων στα ακίνητα, με την ενοποίηση όλων των φόρων που επιβαρύνουν την ακίνητη περιουσία σε έναν. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένας φόρος που θα ενσωματώνει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και του 2012, ο οποίος ακόμη δεν έχει εισπραχθεί (έχει αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ), το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (δεν προβλέπει αφορολόγητο). Δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν η αλλαγή αυτή θα ισχύσει από το 2012 ή το 2013. Το πιθανότερο είναι να συμβεί από το επόμενο έτος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki