Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προσοχή στα τεκμήρια

Oι κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, οι πισίνες αλλά και τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία «έκαψαν» φέτος χιλιάδες φορολογούμενους, κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες που εξακολουθούν να αποκρύπτουν από την εφορία τα πραγματικά τους εισοδήματα και να εμφανίζουν εισοδήματα «φτώχειας». Στην «παγίδα» των νέων τεκμηρίων διαβίωσης ή αντικειμενικών δαπανών που θεσπίστηκαν με το νόμο 3842/2010 «πιάστηκαν» φέτος περισσότεροι από ένα εκατ. φορολογούμενοι. Tα εισοδήματα που δήλωσαν ήταν μικρότερα σε σχέση με τα τεκμαρτά εισοδήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη επεξεργασία των 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος, στην «απόχη» των νέων τεκμηρίων βρέθηκαν περίπου 1,3 εκατ. φορολογούμενοι. Oι φορολογούμενοι αυτοί δήλωσαν εισόδημα συνολικού ύψους 5,8 δισ. ευρώ ή 4.400 ευρώ κατά μέσο όρο ενώ με την εφαρμογή των ετήσιων αντικειμενικών δαπανών το συνολικό εισόδημά τους ανέβηκε στα 11,5 δισ. ευρώ ή 8.800 ευρώ κατά μέσο όρο, δηλαδή διπλασιάστηκε.

Mε την ενεργοποίηση των νέων τεκμηρίων διαβίωσης πολλοί φορολογούμενοι αναγκάστηκαν να δηλώσουν υψηλότερα εισοδήματα αν και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι: - Oι γιατροί δήλωσαν κατά μέσο όρο ετήσιο εισόδημα 52.500 ευρώ, οι οδοντίατροι 28.800 ευρώ, τα κομμωτήρια 5.700 ευρώ, τα μπαρ 7.600 ευρώ, τα εστιατόρια 10.200 ευρώ και οι υδραυλικοί δήλωσαν κατά μέσο όρο εισόδημα 9.800 ευρώ.

Tο 2010 που ίσχυαν ηπιότερα τεκμήρια είχαν «πιαστεί» στην «παγίδα» τους μόλις 105.000 φορολογούμενοι. Oι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα ύψους 460 εκατ. ευρώ ενώ με τα τεκμήρια τα εισοδήματα αυξήθηκαν στα 950 εκατ. ευρώ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki