Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προς παράταση το Ε9

Σε παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής και διόρθωσης του Ε9 προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Τaxisnet. Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί και η προθεσμία για την έκδοση κλειδαρίθμου για τους φορολογούμενους που διαθέτουν ήδη κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι ΔΟΥ στις οποίες ήδη σχηματίζονται μεγάλες ουρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται να παρατείνουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2012 την προθεσμία για την υποβολή του Ε9 φυσικών και νομικών προσώπων που λήγει κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου, παράταση που έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι των λογιστών για τους εξής λόγους:

1 Ύπαρξη αδυναμίας ορθής λειτουργίας της εφαρμογής μέσω taxisnet από την ημερομηνία έναρξης χρήσης της μέχρι και σήμερα.

2 Οι υπερβολικές απαιτήσεις της εφαρμογής αναφορικά με τη συμπλήρωση των επιμέρους στοιχείων με δεδομένο το προαπαιτούμενο της οριστικοποίησης παλαιότερων και ήδη υποβληθέντων στοιχείων, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή χρονοβόρα και «βαριά».

3 Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμπίπτει με σειρά φορολογικών και λογιστικών υποχρεώσεων με δεδομένο τη λήξη της οικονομικής χρήσης 2011, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι εορτές και αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki