Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα μέτρα "θηλειά" για τα ακίνητα

Μονιμοποιείται το χαράτσι στα ακίνητα καθώς η κυβέρνηση δεσμεύεται έναντι της τρόικας ότι το τέλος το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα διατηρηθεί και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2015. Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε κατάργηση φοροαπαλλαγών και εξάλειψη όλων των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης επιχειρήσεων και ΦΠΑ, ενοποίηση όλων των φόρων στην περιουσία και απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το Μάρτιο του 2012. Συγκεκριμένα το επίσημο κείμενο της 5ης αναπροσαρμογής του Μνημονίου προβλέπει:

1.Μόνιμο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ με στόχο την είσπραξη 1,667 δισ. ευρώ φέτος και αυξανόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια.

2. Περικοπές και καταργήσεις ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για μεταβιβάσεις περιουσίας. Θα περικοπούν φοροαπαλλαγές για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων καθώς επίσης και για τριτέκνους και πολυτέκνους.

3. Εφαρμογή καθολικού πόθεν έσχες με ομοιόμορφη μεταχείριση των ατομικών εισοδημάτων κεφαλαίου. Σχεδιάζεται να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των κεφαλαίων που διακινούν οι φορολογούμενοι, είτε αυτά δαπανώνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, είτε διατίθενται για καταναλωτικές ανάγκες, είτε αποταμιεύονται.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki