Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μπλόκαραν -ακόμα και-οι γονικές παροχές

Οι βεβαιώσεις πολεοδομικής νομιμότητας που θεσπίστηκαν με το νόμο για τα αυθαίρετα αλλά και τα <<εξαρτημένα τοπογραφικά>> που καθιερώθηκαν πρόσφατα έχουν μπλοκάρει όλες τις συναλλαγές στα συμβολαιογραφεία, ενώ αυξάνουν υπέρμετρα το κόστος των συναλλαγών για τους ιδιοκτήτες χωρίς κανένα όφελος για τους ίδιους. Αυτό επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων σε έγγραφο προς τους συναρμόδιους υπουργούς με το οποίο ζητά ακόμη την άμεση αναστολή εφαρμογής των ενεργειακών πιστοποιητικών στις μισθώσεις, που θα ισχύσει από 9 Ιανουαρίου του 2012. Στην επιστολή αναφέρεται:

«ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΕ:

1.ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 9.1.2012,

2. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ &

3. <<ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ>> ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

4. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ <<ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΤΙΡΙΟΥ>> ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί Οι αλλεπάλληλες θεσπίσεις, εκ μέρους σας, με πρόσφατους νόμους όλων των παραπάνω μέτρων σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων όλης της χώρας, με θεωρητικό γνώμονά τους το κοινωνικό συμφέρον, εκτός από το να αποτελούν μια νέα γραφειοκρατική <<Λερναία Ύδρα>>, έχουν δυστυχώς και έναν κοινό παρονομαστή: Την υποχρέωση των συναλλασσομένων της χώρας ως αναγκαστικών -σιδηροδέσμιων πελατών, σε καταβολή αλλεπάλληλων σημαντικών αμοιβών προς τους τεχνικούς που είναι αρμόδιοι για την έκδοσή τους, καθοριζομένων με κριτήρια όλως αδιευκρίνιστα και αδιαφανή για τον απλό πολίτη, χωρίς κανένα απολύτως όφελος γι΄αυτόν.

*Για <<ενεργειακό πιστοποιητικό>> τριαριού στην Κυψέλη, που θα μισθωθεί 250 ευρώ και ο μισθωτής -στις περισσότερες των περιπτώσεων- θα αποχωρήσει νύκτωρ οφείλοντας και 3-6 μισθώματα, η αξιούμενη αμοιβή υπερβαίνει το ένα μηνιαίο μίσθωμα, για ένα πιστοποιητικό μάλιστα που ρόλος του είναι να απαξιώσει περαιτέρω την περιουσία εκείνου που καλείται να το πληρώσει, χωρίς να του προσφέρει το παραμικρό!

*Για τα <<εξαρτημένα τοπογραφικά>> που θέσπισε ο τελευταίος νόμος, που απαιτούνται ακόμη και για γονική παροχή γκαρσονιέρας, η προβλεπόμενη -βάσει εμβαδού- αμοιβή μπορεί να φθάσει σε απίστευτα ύψη, επί αγροτεμαχίων δε -ιδίως στην επαρχία- συχνά υπερβαίνει την αξία του μεταβιβαζομένου!

* Για τις βεβαιώσεις πολεοδομικής νομιμότητας που καθιερώθηκαν επί δικαίων και αδίκων με το νόμο των αυθαιρέτων, η αμοιβή που ακούγεται ότι θα καθιερωθεί με ΚΥΑ που θα υπογράψετε εντός των ημερών, θα ανέλθει σε 1% για τα πρώτα 50.000 EURO της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και 0,5% για το υπόλοιπο ποσό, ακόμη και αν δεν υπάρχει κτίσμα στο ακίνητο!

* Για τις, εγχώριας έμπνευσης, περιοδικές επιθεωρήσεις <<ταυτότητας>> των κτιρίων της χώρας από ιδιώτες μηχανικούς, οι οποίοι θα ζητούν απροσδιόριστες αμοιβές από τους ιδιοκτήτες για να τα επιθεωρούν κάθε χρόνο, στο διηνεκές, σας ζητείται συνεχώς να προχωρήσετε στην έναρξη τους! Όλα αυτά έχουν και ένα ακόμη κοινό αποτέλεσμα: Έχουν πρακτικά <<μπλοκάρει>> όλες τις συναλλαγές στα συμβολαιογραφεία και σε λίγο και στα μισθωτήρια, αφού όλα αυτά είναι εξαρτημένα από τα γνωστά μηχανογραφικά συστήματα υπολογισμού αμοιβών, εισφορών υπέρ τρίτων, κωδικών, κλπ.

Κύριοι Υπουργοί, ΕΛΕΟΣ!!! Γιατί νομοθετείτε ακούγοντας και εισακούγοντας μόνον την πλευρά εκείνων που θα εισπράξουν από όλα αυτά και αγνοώντας την άποψη των πολιτών που καλούνται να τα πληρώσουν; Γιατί αρνείστε να ακούσετε και τη δική μας γνώμη; Σας καλούμε να αναστείλετε άμεσα την εφαρμογή όλων αυτών των αληθινά αντιλαϊκών μέτρων και μετά από δημόσιο διάλογο, να κριθεί τι είναι χρήσιμο ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, πόσο μπορεί και πρέπει να πληρώνουν γι΄αυτό και τι είναι άχρηστο και πρέπει άμεσα να καταργηθεί!»

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki