Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι λογαριασμοί του Δεκεμβρίου

Οι υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του έτους είναι “βουνό” καθώς θα πρέπει να πληρωθούν η έκτακτη εισφορά , το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο φόρος εισοδήματος για τις δηλώσεις που εκκαθαρίστηκαν εντός του Νοεμβρίου, τα τέλη κυκλοφορίας , φόροι που αφορούν σε εκπρόθεσμες δηλώσεις , η περαίωση ενώ θα θα παραλειφθούν και τα εκκαθαριστικά για το ΕΤΑΚ του 2009 και τον ΦΑΠ του 2010. Εντός του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί στην εφορία η τέταρτη δόση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος για όσους το έλαβαν το Σεπτέμβριο ή η πρώτη δόση για όσους το πήραν πρόσφατα. Στο πολυεκκαθαριστικό περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις και η έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης (ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ. Σκάφη αναψυχής και πισίνες). Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω των οποίων εξοφλείται και το ειδικό τέλος ακινήτων.

Η πρώτη δόση του τέλους ακινήτων θα καταβληθεί κανονικά ακόμη κι αν υπάρχουν λάθη στον υπολογισμό και ο συμψηφισμός θα γίνει εντός του 2012. Η εφορία αποστέλλει ακόμη σημειώματα με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος. Yπολογίζεται ότι το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο τα χρεωστικά σημειώματα ανέρχονται σε 200.000 περίπου και η πληρωμή του φόρου θα πρέπει να γίνει εφάπαξ. Επίσης φόρο για προηγούμενα χρόνια θα πληρώσουν όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις . Η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει απαλλαγή από την καταβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων για όσους φορολογούμενους υποβάλουν μέχρι τις 30 του μήνα αρχικές ή τροποποιητικές εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών φόρων και τελών παρελθόντων ετών και πληρώσουν τις σχετικές οφειλές εφάπαξ ή τις ρυθμίσουν σε δόσεις.

Εξάλλου εντός του Δεκεμβρίου περίπου 1,28 εκ. φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Στο ίδιο διάστημα πάνω από 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η-1-2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το «λογαριασμό» του ΦΑΠ για το 2010. Το 20% ή ολόκληρο το ποσό των πρόσθετων φόρων για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009, βάσει ειδικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων που πρέπει να υποβάλουν στις εφορίες μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσουν περί τις 500.000 φορολογούμενοι. Την ευκαιρία να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις ανέλεγκτες χρήσεις τους έχουν κι όσοι είχαν εξαιρεθεί αρχικά από τη ρύθμιση, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες με ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ καθώς και οι μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω από 20 εκατ. ευρώ και μέχρι 40 εκατ. ευρώ.

Τέλος αυξημένα έως και 13% είναι τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2012 τα οποία θα πρέπει οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki