Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Φουσκώνουν το εμβαδόν και το Χαράτσι

Παιγνίδια με παραποιημενα στοιχεία του εμβαδού των κτισμάτων κάνουν οι δήμοι .Πολλοί Δήμοι, με αποφάσεις-πατέντες των δημοτικών συμβουλίων τους, επιβάλουν ΤΑΠ σε πλασματικά αυξημένα εμβαδά ακινήτων, για να δημιουργήσουν αυξημένα έσοδα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Επίσης συχνά έχουν δοθεί υπερτιμημένες τιμές ζώνης στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα είναι ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες επαγγελματικών κυρίως ακινήτων, ή εκτός σχεδίου κτισμάτων, σε όλη τη χώρα, αλλά και οι βιομηχανίες ή αγροτικές εκμεταλλεύσεις που άλλαξαν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ απαλλάσσονται πλήρως, βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι με υπέρογκους λογαριασμούς ΕΕΤΗΔΕ ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, άσχετους με την πραγματική νόμιμη υποχρέωσή τους, την οποία ουδεμία αντίρρηση έχουν να καταβάλουν.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, κ. Στράτος Παραδιάς. Στις περιπτώσεις αυτές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ζητήσουν άμεση διόρθωση εμβαδών και τιμών από τον οικείο Δήμο και στη συνέχεια διόρθωση της χρέωσης από την Δ.Ο.Υ. φορολογίας τους. Αν οι υπηρεσίες αυτές αρνηθούν να λύσουν το θέμα, και δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να καταβληθεί το αναγραφόμενο λανθασμένο ποσό, δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά να καταθέσουν στο αρμόδιο Πρωτοδικείο προσφυγή κατά του σε βάρος τους καταλογισμού ΕΕΤΗΔΕ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και ταυτόχρονα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής , με την οποία να ζητείται να διαταχθεί η ΔΕΗ να μη διακόψει το ρεύμα μέχρι την εκδίκαση της αίτησης, ή της διόρθωσης της χρέωσης στο ορθό ποσό από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Στο δικόγραφο θα πρέπει να καθίσταται σαφές ότι ο προσφεύγων επιθυμεί να πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ αμέσως μόλις αυτό προσδιοριστεί στο προσδιοριστεί στο ορθό ποσό. Αναφερόμενος στις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΕΗ θα στείλει στους δήμους και στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν τα λάθη ο κ. Παραδιάς σημείωσε ότι είναι ουτοπικό να πιστέψει κανείς ότι είναι δυνατόν, πριν λήξει η προθεσμία των λογαριασμών μπορεί να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων, η διόρθωση των λαθών από τους Δήμους και των χρεώσεων από τις Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον:

-Δεν διευκρινίζει το υπουργείο πως θα διορθωθεί η μαζική χρέωση διπλάσιας επιφάνειας σε όλα τα εκτός σχεδίου κτίσματα της χώρας.

-Σε κάθε περίπτωση το κράτος ζητά από τους πολίτες να πληρώσουν το τέλος και, εφόσον πιστοποιηθεί ότι υπάρχει λάθος στο εμβαδόν, η επιπλέον χρέωση θα συμψηφιστεί αργότερα.

Η πραγματικότητα είναι πως ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο: Ούτε οι πολίτες έχουν σήμερα χρήματα για να πληρώσουν ανύπαρκτα χρέη, ούτε και το Κράτος θα έχει αύριο τη δυνατότητα να επιστρέψει τα αχρεωστήτως καταβληθέντα

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki