Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι σχεδιάζουν για το Χαράτσι

Διορθωτικές κινήσεις στο ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών μετά το αλαλούμ που έχουν προκαλέσει τα λάθη στους λογαριασμούς αλλά και υπό το βάρος της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας με την οποία «παγώνει» την καταβολή ειδικού τέλους το οποίο έχει προσδιοριστεί στη βάση λανθασμένων στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να διευρυνθούν οι εξαιρέσεις από το ειδικό τέλος σε ευπαθείς ομάδες που αδυνατούν να το πληρώσουν και η καταβολή του τέλους για το 2012 να γίνει σε περισσότερες δόσεις. Ταυτόχρονα το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αναμένεται να παρέμβει κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας η οποία κρίνεται πως εκδόθηκε «καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών», όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε σύσκεψη, αποφασίστηκε:

1. Να εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση ώστε να λυθούν προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα. Εξετάζεται να εξαιρούνται από το τέλος, αλλά υπό προϋποθέσεις, ευπαθείς ομάδες όπως άνεργοι, ανάπηροι, υπερήλικες, άτομα με εισοδήματα στα όρια της φτώχειας. Ήδη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο προτείνουν να απαλλάσσονται από το ειδικό τέλος που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ οι πρώτες κατοικίες μέχρι 80 τ.μ. και οι οικογένειες με εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ. 2. Η είσπραξη του τέλους του 2012 σε περισσότερες δόσεις με βάση τις δυνατότητες που έχει το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.

3. Η ΔΕΗ θα στείλει στους οικείους δήμους -με ένα αντίγραφο στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- όλα τα μηχανογραφημένα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους δημότες τους να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί, ώστε να υπάρξει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Αν υπάρχει λόγος συμψηφισμών, αυτοί θα γίνουν στις επόμενες δόσεις.

4. Οι πολίτες μπορούν να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΠΣ για την επίλυση προβλημάτων. Το σύστημα πληροφόρησης θα επεκταθεί και στα ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να επιλύονται τα προβλήματα στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του μέτρου.

5. Οι πολίτες που δεν έχουν επιλύσει τα προβλήματά τους μέσω sms θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής συμπληρωματικών μηνυμάτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki