Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πανστρατιά κόντρα στο Χαράτσι

Πανστρατιά σε ολόκληρη την Ελλάδα κόντρα στο Χαράτσι της ΔΕΗ.  Η διαπίστωση αυτή προφανώς οδήγησε τον πρόεδρο της ΝΔ να διαφοροποιηθεί απο την Κυβέρνηση ζητώντας να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν . Η δήλωση έγινε από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Χθες το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν μπήκε στην ουσία και απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που υπέβαλε 90χρονη συνταξιούχος, η οποία δήλωσε ότι αδυνατεί να πληρώσει το ποσό των 1.104 ευρώ σε δύο δόσεις, με τη σύνταξή της που ανέρχεται στα 900 ευρώ, ζητώντας δικαστική προστασία για επικείμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της. Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΔΕΗ ανέφεραν ότι η Επιχείρηση υποχρεώνεται από τον νόμο και το Δημόσιο να προχωρήσει σ' αυτές τις ενέργειες. Η ουσία της υπόθεσης πάντως θα συζητηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε η 90χρονη, διά του δικηγόρου της. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούσε ενημερωτική συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού Θεσσαλονίκης, για την παροχή Νομικών συμβουλών στο θέμα του ειδικού τέλους στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ο ΔΣΘ έχει ήδη καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης επιβολής του ειδικού τέλους, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην Αθήνα , η δημοτική αρχή εκφράζει την αντίθεσή της στην πολιτική επιβολής νέων φόρων, αναφέροντας πως "η εμμονή στη διαρκή αύξηση των φόρων και μείωση των εισοδημάτων για την κάλυψη των ελλειμμάτων, δεν μπορεί να συνεχιστεί, αλλά αντίθετα η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στη ρίζα του προβλήματος, που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, η κατάργηση των επιλεκτικών φοροαπαλλαγών, ο εξορθολογισμός της πολιτικής μισθών και γενικότερα το νοικοκύρεμα της διαχείρισης για μείωση των κρατικών δαπανών και η λήψη μέτρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη". Παράλληλα σε διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ, συμβολικά για τέσσερις ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική. Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, η διαμαρτυρία αφορά στο "απαράδεκτο γεγονός" το ελληνικό Δημόσιο να χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα "να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο". Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο στις μεγάλες οφειλές ύψους 3,8 εκατ. ευρώ του υπουργείου στην επιχείρηση. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, το ελληνικό δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 141 εκατ. ευρώ και κανείς δεν του κόβει το ρεύματα. «Δεν μπορεί να επιβάλουν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς και τους άνεργους».

Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου όπου στο Ειρηνοδικείο συζητούνταν η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ για το χαράτσι. Η υπόθεση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της επιβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η αίτηση αναμένεται να συζητηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μαζί με ανάλογες που έχουν κατατεθεί από φορείς αλλά και απλούς πολίτες.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, θα συζητηθεί σήμερα η προοπτική η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι. Αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι κατοίκων από συνοικίες της πόλης. Στο μεταξύ έμποροι της πόλης προμηθεύτηκαν γεννήτριες, για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα. Δεκάδες πολίτες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Χίο .  Συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ Χανίων οργανώνουν πολλοί φορείς της πόλης τη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 7.30 το πρωί. Την ίδια ημέρα θα γίνουν αντίστοιχες συμβολικές καταλήψεις όλων των γραφείων συναλλαγών της ΔΕΗ όλης της Κρήτης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki